Maj 22, 2012, 00:50:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo V2000D chasło w bios po odłączeniu bateryjki  (Przeczytany 1590 razy)
rszust
Nowy użytkownik
*

« : Maj 04, 2009, 15:28:33 »

W moim 5 letnim FS Amilo V2000D postanowiłem dokonać małego liftingu,dodałem pamięci RAMu ,wymieniłem klawiaturę i podkusiło mnie odłączyć bateryjkę biosu ,żeby sprawdzić miernikiem napięcie.Napięcie OK ! ale po podłączeniu bateryjki i włączeniu laptopa pojawiło się hasło w biosie.Zaznaczam nigdy żadnego hasła do biosu nie wpisywałem ,zawsze nie było problemu z wejściem do biosu,nikt inny nie miał dostępu do laptopa.Wpisałem ze setkę różnych haseł ,zero efektu,jedynie po wpisaniu FFFFFFFF  pojawia się komunikat Plase contact service center for master pasword, lub system Disablet i dalej to samo.
Może ktoś zna to hasło servisowe.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 06, 2009, 07:59:41 »

Witam

Hasło serwisowe znają w serwisie: 801 300 100

Pozdrawiam

ZibiOs
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Maj 08, 2009, 17:29:48 »

Witam, Admin ma rację, istnieje wprawdzie kilka tutoriali (znajdziesz w google) z informacją co i jak przełączyć, jednak jeśli notebook jest legalny to Fujitsu oferuje usługę odzyskania/zresetowania hasła. Zadzwoń na infolinie.
Pozdrawiam ZibiOs

Zarządzanie portalami. Pozycjonowanie stron. Aplikacje internetowe.
http://ZibiOs.pl
rszust
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Maj 12, 2009, 09:53:12 »

Witam, Admin ma rację, istnieje wprawdzie kilka tutoriali (znajdziesz w google) z informacją co i jak przełączyć, jednak jeśli notebook jest legalny to Fujitsu oferuje usługę odzyskania/zresetowania hasła. Zadzwoń na infolinie.
Pozdrawiam ZibiOs
Witam
Notebook jest legalny tylko że to ponad 5 letni staruszek,niewiele wart,faktura jest mocno wyblakła ,ale na siłę można dane odczytać,dzwoniłem do serwisu już wcześniej,kazali przysłać notebooka kurierem,to mi się nie opłaca takie koszty,za  staruszka.
Ale problem się już rozwiązał,obdzwoniłem wszystkich którzy mogli mieć kontakt z tym notebookiem.W końcu syn który mieszka za granicą przyznał się Uśmiech) że wpisał kiedyś hasło ale zaraz je usunął,hasło prościutkie he,he 12345678  a ja zdarzyłem wpisać kilkaset innych.
Tylko zastanawiam się dlaczego po odłączeniu bateryjki hasło się aktywowało,już taki przypadek na innym forum spotkałem.
Pozdrawiam
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.089 sekund z 20 zapytaniami.