Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 08, 2012, 13:21:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo Li 1718 Temperatura  (Przeczytany 1042 razy)
toomek.es
Nowy użytkownik
*

« : Październik 07, 2009, 15:52:36 »

Witam, widziałem że jest kilka postów dotyczących temperatury w laptopach, ale nie znalazłem problemu podobnego do mojego wiec założyłem nowy wątek.

Jestem użytkownikiem laptopa od ok. roku i jestem z niego zadowolony. Na co dzień wykorzystuje go do pracy z programami 3D, z komputerem nic się nie dzieje. Jednak ostatnio zainstalowałem program diagnostyczny, podający m. in. temperaturę procesora i trochę mnie zaniepokoiły wyniki. Podczas zwykłego przeglądania internetu procesor pracuje przy temp. sięgającej 75 stopni C. Kiedy pracuję z 3D temp. dochodzi nawet do 90 ! stopni C. Z komputerem nic się nie dzieję, nie zawiesza się czy coś podobnego, ale jednak jest dość mocno ciepły.

Tu moje pytanie. Czy jest to normalne zachowanie? Jeśli nie to co mogę z tym zrobić.
Czy serwis coś na to poradzi?

Aktualnie mam laptopa na podwyższeniu co zapewnia mu więcej przestrzeni pod wiatrakiem, ale daje to marny efekt. Obawiam się że długo tak mój laptop nie pociągnie a bardzo go lubię Uśmiech

Ktoś mi coś poradzi Co?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 08, 2009, 07:25:01 »

Witam

Proponuję przeczyścić wiatrak i radiatory sprężonym powietrzem i sprawdzić temperaturę ponownie. Można też zmienić pastę przewodząca ciepło na procesorze, jednak zostawiam to jako ostateczność i sugeruję by zrobił to serwis.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.11 sekund z 18 zapytaniami.