Maj 22, 2012, 01:07:54 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AMILO PA 3553 - dysk ze sterownikami ???? - rozwiązania  (Przeczytany 3750 razy)
backy
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 19, 2009, 16:35:55 »

Czy przy zakupie PA 3553 - powinienem dostać płytę ze sterownikami Co??- bo takiej nie dostałem, chcę zainstalować XP i męczę się już parę tygodni poznajdywałem wszystko prócz sterów do grafiki XD 3200 I XD 3470 po instalacji sterowników ze strony ATI mam czarny ekran - próbowałem już różnych sterowników starszych i nowszych - pomocy

Zastanawiam się nad złożeniem reklamacji, w przyszłym tygodniu odnoszę kompa do sklepu i niech się bujają - osobiście uznaję sprzęt za nie przydatny i nie nadający się do użycia,

szanowny adminie - nie można wprowadzać do obiegu urządzeń których nie da się użytkować.
lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 20, 2009, 12:00:39 »

Co racja to racja.Ja musiałem zadzwonić infolinie aby otrzymac OBOWIĄZKOWY ZESTAW w razie awarii system lub reinstalacji systemu.A po gwarancji żądają opłaty.To kpienie z klienta.Inni producenci dają oprogramowanie i sterowniki w STANDARDZIE a nie za dopłatą!!! A co do sprzetu to nie wiem czy uznają reklamacje.Działa pod Viste normalnie wiec nie mozna zbytnio cos zarzucić bo jest sprawny :/
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 22, 2009, 09:18:16 »

Witam

"backy" - podstawowe wsparcie techniczne dla Windows XP zakończyło się 14 kwietnia 2009. Oznacza to, że Microsoft będzie publikował jedynie poprawki dotyczące bezpieczeństwa dla systemu. W związku z powyższym Fujitsu nie oferuje dla tego notebooka wsparcia dla systemu XP, podobnie jak nie oferuje wsparcia dla Windows 95. W kwestii wspieranego systemu Vista - wszystkie sterowniki znajdują się na stronie Fujitsu, a w przypadku zakupu komputera wraz z tym systemem klient otrzymuje płytę Recovery, lub ma możliwość zrobienia takiej płyty samodzielnie.

"lukam3a" - laptopy Fujitsu można kupić w fabryce z płytą zawierającą sterowniki/Recovery lub bez płyty, jeśli sprzedawca wybiera opcję bez płyty i taką sprzedaje za kilka PLN taniej to raczej trudno o to winić firmę Fujitsu.

Pozdrawiam

backy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2009, 13:12:09 »

Witam

Czy tak ciężko udostępnić posiadane sterowniki te z przed 14 kwietnia 2009 z informacją że aktualizacji już nie będzie Co??

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 23, 2009, 07:47:56 »

Witam

- Gdyby takie sterowniki istniały, zostały by udostępnione,
- Jeśli takie sterowniki powstaną najprawdopodobniej zostaną udostępnione,
- Sterowniki dla XP do wcześniejszych modeli notebooków nadal są dostępne (nie zostały usunięte),

Czy tak ciężko zrozumieć że producent laptopa bierze odpowiedzialność za udostępniane sterowniki i NIE MOŻE oferować wsparcia dla systemu dla którego NIE MA stabilnych sterowników?

A cała sytuacja wynika najprawdopodobniej z tego że technologia ATI Hybrid CrossFireX jest wspierana przez ATI TYLKO z systemem operacyjnym Windows Vista.

Pytanie do "backy": gdzie znaleźć sterowniki do ATI Hybrid CrossFireX dla Windows XP, w wersji mobilnej, stabilne, ze wsparciem ATI (takie są wymagania w przypadku oferowania supportu na dany system operacyjny)?? Czy brak wsparcia/sterowników dla systemu Windows 95 dla większości podzespołów notebooka też jest spowodowany winą Fujitsu??

Pytanie do "lukam3a" - który producent oferuje sterowniki do ATI Hybrid CrossFireX dla Windows XP??

Pozdrawiam

backy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 23, 2009, 13:21:59 »

Odpowiem za lukam3a - na forach internetowych ludzie posiadający asusa, hp  oraz lenovo z identycznymi kartami opisują że pobrali takie sterowniki ze stron producentów laptopów - podkreślić chcę że widziałem takie opinie nie, że je sam sprawdziłem.

Producent powinien oferować wsparcie swoim klientom jakiekolwiek, bo w tej chwili do dopiero wsparcia brak - nie bo nie, może na przykład napisać na forum skąd można by takie sterowniki spróbować pobrać lub jak spróbować rozwiązać zaistniały problem w inny sposób - a dam sobie rękę uciąć że się da i powiem więcej znajdę go i udowodnię na tym forum że da się używać xp na tym laptopie jeżeli wsparcie techniczne z waszej strony ogranicza się do informacji że się nie da - to dzięki bardzo

Witam

- Gdyby takie sterowniki istniały, zostały by udostępnione,
- Jeśli takie sterowniki powstaną najprawdopodobniej zostaną udostępnione,
- Sterowniki dla XP do wcześniejszych modeli notebooków nadal są dostępne (nie zostały usunięte),

Czy tak ciężko zrozumieć że producent laptopa bierze odpowiedzialność za udostępniane sterowniki i NIE MOŻE oferować wsparcia dla systemu dla którego NIE MA stabilnych sterowników?

A cała sytuacja wynika najprawdopodobniej z tego że technologia ATI Hybrid CrossFireX jest wspierana przez ATI TYLKO z systemem operacyjnym Windows Vista.

Pytanie do "backy": gdzie znaleźć sterowniki do ATI Hybrid CrossFireX dla Windows XP, w wersji mobilnej, stabilne, ze wsparciem ATI (takie są wymagania w przypadku oferowania supportu na dany system operacyjny)?? Czy brak wsparcia/sterowników dla systemu Windows 95 dla większości podzespołów notebooka też jest spowodowany winą Fujitsu??

Pytanie do "lukam3a" - który producent oferuje sterowniki do ATI Hybrid CrossFireX dla Windows XP??

Pozdrawiam
[/quote]
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 24, 2009, 10:16:28 »

Witam

Przyznam szczerze że nie spotkałem się nigdzie ze stabilnymi sterownikami do ATI Hybrid CrossFireX dla Windows XP (choć sprawdzałem), wiec jaki link powinno umieścić Fujitsu? W kwestii oferowania wsparcia użytkownikom: dla PA3553 pełne wsparcie oferowane jest dla Windows Vista.

W jaki sposób Fujitsu ma wspierać sterowniki do karty ATI dla XP, skoro producent karty (ATI) tego nie robi?

Czy Fujitsu powinno zapewnić wsparcie dla ATI Hybrid CrossFireX również dla systemów DOS i Windows 95?

Pozdrawiam

lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 25, 2009, 14:27:17 »

Pan Admin robi z nas idiotów jak zauwazylem...Logiczne ze ATI.A Co do DOS-a i 95 to historia.Nie wiem czy nawet w 95 działa ATI 3D...XP jest popularny do tej pory.Jest najstabilniejszy niz Vista.Nadal jest zawodna.Jedyne wsparcie dla grafiki pod XP jest NVIDIA.Bo ja tego modelu nie posiadam i ciutke gorszy.Nie interesuje sie ta firma ale głowny producent powinien sie skupic na uzytkownikach do ukonczenia wsparcia przez sam Microsoft to i sam producent mógłby tez tak zrobic.Wtedy byłoby OK
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 26, 2009, 07:19:43 »

Witam

Nie robię z nikogo idioty, przepraszam jeśli ktoś tak to odebrał, chciałem tylko zwrócić uwagę "backy" na fakt iż pewne nowe technologie nie będą już dostępne dla XP i należy się z tym pogodzić, a w przypadku zakupu nowego urządzenia z zamiarem zainstalowania na nim systemu XP należy sprawdzić przed zakupem czy XP będzie działał (to samo tyczy się systemu LINUX). Ja również jestem zdania iż ATI powinno umieścić jakieś rozwiązanie umożliwiające choć częściowe uruchomienie rozwiązania na XP (np. działa tylko jedna karta, wybór ręczny, ...), jednak oskarżenia "backy" kierowane były bezpośrednio do Fujitsu, co moim zdaniem jest (w tym przypadku) błędne.

Pozdrawiam

VerLord7
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Lipiec 07, 2009, 21:36:55 »

Witam!
Też miałem ten problem ale po spędzeniu trochę na necie znalazłem dobry sposób na stery pod XP-ka.
Miałem Amilo Xa 2529 do którego były drivery pod Vistę HP. Ale Driver Genius pobrał mi drivery pod XP x32 i x64, Viste x64 i o dziwo wszystkie drivery testowałem na XP x32, x64 i Vista x64. Działało.
Polecam DriverGenius. Nie zalecam żadnych innych programó do sterowników bo tylko problemy są.
Pozdrawiam!
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Lipiec 08, 2009, 10:32:07 »

Witam

VerLord7 - odpowiedź nie na temat
- Amilo Xa 2529 posiada kartę nVidia: sterowniki do XP są dostępne, trzeba tylko poszukać
- Amilo Pa 3553 posiada kartę ATI w technologii CrossFireX: ze względu na CrossFireX nie ma sterowników dla XP

Pozdrawiam

backy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Lipiec 10, 2009, 08:22:05 »

Witam

Po kilku próbach (tygodniach) poddałem się i odpuściłem szukanie sterowników do karty grafiki pod XP - może się starzeje i przywiązanie do znanych systemów dawało pewien czas górę - a i laptop stał nie używany - a kupiłem go ze względu na wyjście HDMI i możliwość ogladania filmów na dużym TV - zainwestowałem kilka setek w VISTĘ Ultimate - i tu prośba do admina - system nie potrafi zainstalować sterownika szuka w zasobach Windows Update i nici:
kontrolera sieci (Magistrala PCI 8, urządzenie 0, funkcja 0) - proszę o pomoc
Dodam tylko że Vista dobrze poradziła sobie z kartami grafiki.
Ogólnie w samym systemie jest kilka rzeczy które jeszcze nie działają Smutny ale to już inna historia Uśmiech
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Lipiec 10, 2009, 09:55:30 »

Witam

Scaliłem dwa wątki - proszę nie zakładać nowych wątków w tej samej (lub powiązanej) sprawie.

W kwestii kontrolera sieci proponuję zainstalować DESK UPDATE ze strony Fujitsu, oraz PowerManager. Dokładne dane urządzenia można ustalić dzięki programom diagnostycznym, np. Everest. Sterowniki do niektórych urządzeń można zainstalować dopiero po ich załączeniu (np. WiFi) - dopiero wtedy są rozpoznawane i sterowniki się instalują.

Czekam na wyniki instalacji

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.132 sekund z 18 zapytaniami.