Maj 22, 2012, 01:13:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo Pro V3505  (Przeczytany 5184 razy)
pobieracz
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 11, 2008, 19:42:28 »

Cześć
Jestem nowy użytkownikiem tego forum, oraz od roku szczęśliwym użytkownikiem tegoż oto laptopa, i mam parę spraw:
1. Czy możliwa jest wymiana ramki w tym modelu, bo mam jedynie 1 GB
2. Coś z grafiką(o ile się da) bo to jest niepodobne żeby było tylko 168 MB + przydzielone z ramki, jak grałem Enter the matrix na najniższych detalach to cięło niemiłosiernie, a u kuzyna na gorszym pececie na najwyższych detalach szło jak marzenie
3. Dysk, bo na moje potrzeby to i 80 GB to za mało,
4. Porady dotyczące ścierającej się klawiaturki.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 12, 2008, 10:35:17 »

Witam

1. Wymiana jest możliwa prawie zawsze - szczegóły powinny być podane w instrukcji obsługi
2. Grafika: proponuję przeczyścić system zainstalować zoptymalizowane sterowniki i nie oczekiwać wydajności lepszej niż PC o podobnej konfiguracji
3. Patrz ad.1
4. To rzeczywiście może być problem, pozostają prawdopodobnie tylko naklejki

Pozdrawiam

pobieracz
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 12, 2008, 20:16:38 »

Sterowniki do grafiki są zainstalowane z dołączonej płyty
Słyszałem, że w serwisie FS mogą klawiaturke wymienic ale nie wiem czy to prawda. A do najbliższego partnera FS mam 60 KM, więc co tu robic Mrugnięcie)

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 13, 2008, 08:44:58 »

Witam

Sterowniki na płycie są z pewnością dobrane optymalnie, ale nie są najnowsze - jeśli chcesz stabilnej pracy zostaw je, jeśli chcesz grać zainstaluj najnowsze. W kwestii wymiany klawiatury - zawsze można wysłać notebook kurierem (po wcześniejszej rozmowie telefonicznej).

Pozdrawiam

v3505
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2009, 16:03:34 »

Moim zdaniem rozwiązaniem  dość (kosztownym) byłoby zakupienie dysku ssd, czas dostępu jest kilkanaście razy mniejszy niż w tradycyjnym hdd, co wiąże się z szybszym dostępem do pamięci wirtualnej. Ja sam myślę nad tym rozwiązaniem, ssd z dobrym kontrolerem 32GB, a tradycyjny dysk używać jako zewnętrzny. Poczekam jeszcze ok.2mce na tąpnięcie cen.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.082 sekund z 18 zapytaniami.