Maj 22, 2012, 01:26:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Esprimo V5505 ( karta graficzna )  (Przeczytany 1539 razy)
tkj
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 03, 2009, 18:03:16 »

Witam,

Jestem posiadaczem Laptopa Esprimo V5505 i mam pytanie odnośnie karty graficznej w nim zawartej ( bodajże Intel'a ).
Kupiłem go dla mojego syna, a że średnio się znam na sprawach komputerowych nie wiedziałem, że karta graficzna jest tak istotna w grach itd.
Otóż mój syn stwierdził, że ta karta graficzna nie nadaje się za bardzo do niczego ( oprócz pracy biurowej ).
Więc moje pytanie brzmi: Czy w modelu V5505 jest możliwość wymiany karty graficznej na inna? lub dokupienie zewnętrznej karty graficznej?

p.s Jestem nowym użytkownikiem na forum i jak już wspomniałem znajomość komputerów w moim przypadku jest znikoma. Starałem się znaleźć coś na ten temat lecz mi się nie udało.

Pozdrawiam
tkj
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 04, 2009, 10:20:30 »

Witam

Niestety karta jest zintegrowana z płytą główną i nie można jej wymienić. W kwestii grania na notebooku to jest to nieopłacalne - koszt notebooka spełniającego oczekiwania gracza (powyżej 6000 PLN) przekracza kilkukrotnie koszt zakupu komputera PC o tych samych parametrach (ok 2000-3000 PLN).

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.121 sekund z 18 zapytaniami.