Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 09, 2012, 05:27:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo Li2727 Formatowanie,Dyski Recovery,Usuwanie Partycji,Formatowanie Dysku.  (Przeczytany 6296 razy)
teriero
Nowy użytkownik
*

« : Sierpień 23, 2008, 20:31:07 »

Mam Laptop Fujitsu-Siemens Amilo Li2727 z Vistą H.E.
Dotychczas używałem Toshiba,gdzie miałem dysk CD Recovery z Win XP.Twardy dysk w Toshibie
nie posiadał ukrytych partycji.
Robiłem format dysku i zakładałem Windows XP prosto z płyty Recovery i po zawodach...
Amilo ma dziwnie "pokrojony"dysk na partycję z których jedna jest chyba systemowa.
Wykonałem Dyski cd Recovery(3szt.)
Dysk(120GB) jest dziwnie podzielony:
System C-41,3 wolnych z 67,3 i Data D-32,6 wolnych z 37,7GB.(Komputer)
Nic nie rozumiem z tego "skansenu ludowego".
Chciałbym mieć "normalny" dysk C i Recovery na dyskach CD,jak to miało miejsce w Toshiba.
Czy jest to możliwe? Jak zrobić format dysku?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
teriero
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 24, 2008, 07:50:13 »

Witam!
Uścislę:
Czy jest to możliwe?
Chodzi o nowego Amilo Li.
1.Mając 3 dyski CD recovery Fujitsu-Siemens zrobione z nowego laptopa(możliwość zrobienia
1 kopii).Usuwam fabryczne partycję,robię dysk C: i zakładam Vistę.
A w razie awarii korzystam z CD Recovery.
2.Startując z 1CD Recovery mam jedynie możliwość"naprawy"-przywracania systemu z
alternatywą:z komputera lub z dysków.
3.Jak uruchomić z Dysków Recovery "czystą" instalację Win Vista likwidując(tak jak w
przypadku Toshiby Recovery Dysk z Win XP)niepotrzebne partycję.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Sierpień 26, 2008, 14:52:13 »

Witam

Trzy partycje są standardem dla Visty, obawiam się że może być problem w przypadku usunięcia którejś z nich

Pozdrawiam

LATAWIEC
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 02, 2010, 09:12:35 »

Witam,

Wątek trochę pokrył się kurzem, ale może ADMIN zauważy  Duży uśmiech

Jestem laikiem w tej kwestii, ale mój lapto chyba wymaga postawienia systemu od nowa, czy moge prosić instrukcje jak sformatować dyski i od nowa uruchomić VISTĘ , czy po formatowaniu zachowa się na dysku??? z góry dziękuję za odpowiedź.

Dodam , że nie chcę usuwać zadnych partycji, wszystko ważne poprzenosiłem na przenośny twardy dysk. Laptop taki jak w temacie.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.083 sekund z 20 zapytaniami.