Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 09, 2012, 04:51:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: amilo pi3540 problem z kartą graficzną przy Win 7 x64  (Przeczytany 1757 razy)
ulrysz_p
Nowy użytkownik
*

« : Lipiec 16, 2010, 16:36:38 »

Witam. Mój problem polega na tym, że po zainstalowaniu Win 7 x64 na tym laptopie sterownik nVidia traci sprawność podczas oglądania filmów po czym po chwili odzyskuje działanie. Instalowałem juz starsze wersje sterowników dla tego laptopa pod ten system pobrane bezpośrednio ze strony nVidia lecz to nie pomogło Złość proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 19, 2010, 07:36:58 »

Witam

Proszę o sprecyzowanie stwierdzenia "sterownik nVidia traci sprawność podczas oglądania filmów po czym po chwili odzyskuje działanie". Jakie są objawy? Jakie komunikaty błędu? Po jakim czasie? Czy jest to powtarzalne czy jednorazowe?

Pozdrawiam

ulrysz_p
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 19, 2010, 16:29:58 »

po włączeniu filmu na megavideo po okolo minucie lub dwoch  ekran sie zawiesza robi czarny a po chwili znów sie włącza z tym ze obraz filmu robi sie caly zielony i wyskakuje komunikat ze sterownik nvidia stracił sprawnosc i ze odzyskal dzialanie. Film nadal leci ale slychac tylko dzwiek. Nie wystepuja takie objawy jak sie oglada filmy z dysku i jak gram w pesa tez jest ok.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Sierpień 02, 2010, 08:38:31 »

Witam

Skoro kilka wersji sterowników nie działa to wstępnie zakładam że problemem jest przeglądarka lub wtyczka do obsługi Flash. Czy na innej przeglądarce problemy są takie same?

Pozdrawiam

ulrysz_p
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Październik 11, 2010, 19:19:38 »

witam. okazuje się że problem jest większy sterownik przestaje odpowiadać i odzyskiwać sprawność nawet w momencie gdy żaden program nie jest uruchomiony i gdy nic się nie robi na komputerze. zastanawiam się czy ktoś już się z takim problemem spotkał. z góry dziękuję za pomoc.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Październik 14, 2010, 13:34:53 »

Witam

Słyszałem o różnych problemach z animacjami Flash (np. reklamy na GG), jednak działo się to zazwyczaj na starszych, lub niezaktualizowanych komputerach. Bazując na poprzednich informacjach o oglądaniu filmów Flash proponuję
- zainstalować najnowsze sterowniki i aktualizacje
- zaktualizować oprogramowanie Flash (strona Adobe)
- na czas testów wyłączyć wszystkie programy zawierające animacje Flash - jeśli system będzie działał stabilnie kolejne uruchamianie wyłączonych aplikacji pozwoli stwierdzić co jest przyczyną usterki.

Uwaga: komunikat o odzyskiwaniu sprawności może się pojawić nawet po dłuższej chwili od momentu wyłączenia programu który do tego doprowadził.

Pozdrawiam

ulrysz_p
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Październik 19, 2010, 16:31:44 »

Witam.
Testowałem komputer wg powyższych rad niestety nic nie pomogło problem ten pojawial sie rowniez gdy nie był zainstalowany adobe flash player. Co dziwne ze to samo sie dzieje gdy powrocilem do vista 32 bit do systemu polecanego dla tego domputera przez producenta. Sterowniki dla visty pobralem bezposrednio ze strony producenta. Moze ktos ma jakies pomysly?? Martwi mnie czy nie uszkodzila sie karta graficzna Co?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Październik 20, 2010, 09:56:10 »

Witam

Zakładając że na nowym systemie Vista nie było żadnych innych programów które mogły by spowodować awarię, pozostaje chyba jedynie karta graficzna.

Może czyszczenie sprężonym powietrzem pomoże.

Pozdrawiam

gm1976
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2011, 01:36:54 »

Witam.
Testowałem komputer wg powyższych rad niestety nic nie pomogło problem ten pojawial sie rowniez gdy nie był zainstalowany adobe flash player. Co dziwne ze to samo sie dzieje gdy powrocilem do vista 32 bit do systemu polecanego dla tego domputera przez producenta. Sterowniki dla visty pobralem bezposrednio ze strony producenta. Moze ktos ma jakies pomysly?? Martwi mnie czy nie uszkodzila sie karta graficzna Co?
Miałem ten sam problem na takim samym modelu laptopa.Używałem w laptopie Windows 7 ultimate.Kiedy oglądałem filmik na youtube wyskakiwał mi czarny obraz z informacją,że sterownik ekranu nvidia wersja 186 lub wyższa przestał działać.Szukałem różnych sposobów rozwiązywania problemu od usuniecia sterownika ekranu(co spowodowalo,że komp mi sie samoczynnie wyłączał)do próbe aktulizacji sterowników karty graficznej.Skończyło sie na tym,że znalazłem gdzieś w necie program , który miał mi zainstalować stery fujitsu siemens pi 3540 do windows 7 a przeinstalował mi system viste home premium sp1 z wersją sterownika175 do karty graficznej.Filmy i youtube na nim chodzą prawie bez tego problemu.Jak pojawia sie ten problem to wszystko wraca do normalnego stanu.
Zastanawiam sie czy przy tej wersji sterownika mógłbym używać w laptopie windows 7?! Co?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Luty 28, 2011, 08:20:41 »

Witam

Sterowniki powinny zadziałać, jednak można to sprawdzić jedynie doświadczalnie.

Pozdrawiam

gm1976
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Maj 08, 2011, 13:16:47 »

Niestety sterowniki,które próbowałem zainstalować system Windows 7 odrzucił?! Niezdecydowany
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Maj 12, 2011, 12:57:04 »

Witam

Jaki był powód odrzucenia? Jeśli brak podpisu cyfrowego to można to ominąć (na własną odpowiedzialność) w ustawieniach. Jeśli powód był inny to jaki?

Pozdrawiam

gm1976
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Maj 12, 2011, 13:48:38 »

Przy instalacji pojawia mi się mi taki komunikat:
,,The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware.Setup wil not exit  Z politowaniem
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Maj 17, 2011, 09:15:12 »

Witam

Jeśli sterowniki z nVidia nie pomogą to niestety nie będzie problem, wprawdzie pomagała czasami modyfikacja instalatora nVidia jednak nie jest to zalecane (poza tym nie znam aktualnych sposobów modyfikacji).

Jeśli znajdę rozwiązanie to napiszę.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.195 sekund z 18 zapytaniami.