Maj 22, 2012, 01:57:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: V2055 Przy starcie pojawia sie czarny ekran lub po zaladowaniu sys zawiesza sie.  (Przeczytany 619 razy)
matush
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 29, 2011, 00:02:45 »

Witam, mam problem, otoz od 6 lat uzywam Amilo Pro V2055, dzisiaj podczas pracy nagle w laptopie ukazal sie czarny ekran lecz nie zresetowal sie. Wylaczylem wiec go i uruchomilem ponownie. Komputer uruchomil sie ale z czarnym ekranem, dodam iz normalnie pracuje. Odstawilem go na troche Po okolo dwoch godzinach wlaczylem ponownie i obraz juz byl jednak zaraz po zaladowaniu systemu i programow zawiesil sie mi komputer. Dzieje sie teraz tak iz raz komp odpala sie z czarnym ekranem, a raz normalnie z obrazem lecz zawiesza sie po zaladowaniu systemu. Zauwazyem iz kontrolka ktora miga na panelu z przyciskami ( gdy procesor pracuje ) gdy wlaczam kompa swieci sie stale i wtedy pojawia sie czarny ekran, natomiast gdy przy uruchomieniu zaraz gasnie  komputer normalnie uruchamia windows i po zaladowaniu systemu ustawien itd zawiesza sie. Dodam iz komputer jakis czas temu sam zresetowal mi sie kilka razy. Mysle ze ma tutaj wplyw temperatura tych podzespolow. Nie zna sie na tym dlatego prosze o wszelkie wskazowki, czy moge jakos sam temu zaradzic czy poprostu udac sie do serwisu, chociaz wiem ze jest to stary sprzet.

Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2011, 09:30:15 »

Witam

Przeczyścić komputer sprężonym powietrzem, sprawdzić styki, jeśli to możliwe zmienić pastę pod procesorem, uruchomić system z płyty (np. Ubuntu Live) w celu wykluczenia awarii systemu. Jeśli to nie pomoże (np. procesor jest już przegrzany) pozostaje tylko serwis.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.081 sekund z 18 zapytaniami.