Maj 22, 2012, 18:30:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo Li 1720 - problem z RAMem  (Przeczytany 1164 razy)
iksik
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 04, 2009, 08:21:12 »

Witam!

Posiadam Amilo 1720 o parametrach :
1) procesor Intel Celeron M420 @ 1.60 GHz
2) pamięć RAM Hynix 2 x 512MB 533MHz

Na forum elektrody.pl wyczytałem posta iż ten laptop spokojnie obsługuje do 2GB pamięci. Była też informacja że ten człowiek zakupił 1 x 2GB 667MHz jednak kości pracują w 533MHz.

Ja zakupiłem także pamięć hynixa 2 x 1GB 667MHz . Jednak laptop nie startuje z tymi kościami. Po wyjęciu jednej kości 1GB laptop startuje normalnie. Po włożeniu 1 x 512 i 1 x 1GB laptop startuje jednak bios pokazuje nadal 1GB pamięci ( oczywiście - to co zjada karta graficzna)

Chciałem się dowiedzieć czy można jakoś zmusić tego laptopa do pracy z tymi kościami ? Gdyż tak naprawde nie powinien on mieć z nimi żadnego problemu.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2009, 08:35:10 »

Witam

Aktualizacja BIOS i odpowiedni dobór pamięci mogą pomóc ale nie muszą - pewne jest natomiast że nie wszystkie pamięci będą działały (po samych parametrach nie można ustalić które zadziałają).

Pozdrawiam

iksik
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2009, 08:40:23 »

Ok chętnie zaktualizuje bios tylko ze bios phoenixa nie podaje daty biosu zainstalowanego na laptopie tylko jego sygnaturę. Znów na stronie FS wszystkie biosy maja taka sama sygnaturę tylko inna datę. Jak sprawdzić dokładnie jaką wersję biosu posiadam i czy nie jest ona najnowszą dostępną ?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 09, 2009, 16:14:55 »

Witam

Może Everest pomoże

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.119 sekund z 18 zapytaniami.