Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 08, 2012, 20:23:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [amilo m1437g] problem z klawiaturą  (Przeczytany 2259 razy)
piotrek
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 25, 2008, 14:15:16 »

Witam,

w moim amilo m1437g przestała działać klawiatura. Żaden klawisz nie reaguje- działają natomiast przyciski nad klawiaturą- power itd.

Laptop ma 3 lata, używany bardzo intensywnie, a od ok. roku używam bardzo często "stanu wstrzymania". Po tym jak ostatnio wybudziłem laptopa ze "stanu wstrzymania" pojawił się czarny ekran. Wyłączyłem więc komputer przytrzymując przycisk power. Po ponownym włączeniu klawiatura nie reagowała. Wszystko inne działa- również porty usb- a więc myszka, a także klawiatura zewnętrzna podłączana przez usb.

Mam więc pytania:

1. czy reinstalacja sterownika coś może dać? Gdzie go szukać?
2. czy ten nieszczęsny "stan wstrzymania" może mieć coś wspólnego z problemem?
3. co robić? Uśmiech

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 26, 2008, 07:21:09 »

Witam

Sterowniki są dostępne na stronie http://fujitsu-siemens.com.pl/support/downloads.html .

Nasza propozycja to:
1) Sformatować dysk i zainstalować ponownie system (naprawy systemu bez formatowania też może pomóc, ale nie daje gwarancji naprawy wszystkiego) - nie jest to wina wyłącznie stanu wstrzymania, system Windows po pewnym czasie użytkowania przestaje działać tak sprawnie jak nowy i mogą się zdarzać błędy, może to być też wina pojedynczego błędu zapisu dysku
2) Jeśli pkt. 1 nie pomoże sprawdzić poprawność połączenia klawiatury wewnętrznej - listwa klawiatury mogła się wysunąć, lub jest już zabrudzona i trzeba ja przeczyścić (najlepiej jeśli zrobi to jakiś serwisant).
3) Punkt 1 i 2 można ze sobą zamienić (zależnie co można zrobić szybciej i mniejszym nakładem pracy). Jeśli pkt. 1 i 2 nie pomogą oddać do serwisu

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.121 sekund z 18 zapytaniami.