Maj 22, 2012, 18:35:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AMILO Notebook Pa 3553 bluetooth  (Przeczytany 2952 razy)
SzeN
Nowy użytkownik
*

« : Maj 23, 2009, 09:04:09 »

Witam!
 Kupiłem(z jakiegoś sklepu na allegro) jakiś czas temu Pa 3553.Nie dostałem z nim jednak żadnej płytki. Wszystko miałem już zainstalowane i działające, oprócz bluetooth. Z początku mi to nie przeszkadzało jednak teraz postanowiłem wziąć się za ten problem. Na stronie producenta jest napisane, że nie udostępniają tam sterowników do bluetooth dlatego że szczegółowe specyfikacje konkretnych wersji Pa 3553 różnią się od siebie i z tego względu dostarczane są różne sterowniki do tego urządzenia i można je jedynie znaleźć na płycie CD otrzymanej z laptopem, której ja właśnie nie mam. I tu pojawia się moje pytanie:

Czy mógłbym mi ktoś takowe sterowniki swojego bluetooth przesłać, abym mógł sprawdzić czy przypadkiem nie będą kompatybilne z moim i tym sposobem rozwiązać problem? A może macie jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam SzeN

P.S. SystemDiagnostics pokazuje że: "Urządzenie Bluetooth (Protokół TDI RFCOMM): To urządzenie nie zostało poprawnie zainstalowane"  więc możliwość że w moim laptopie bluetooth tak naprawdę nie ma odpada
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 25, 2009, 08:44:56 »

Witam

Proponuję zainstalować EVEREST i pobrać sterowniki ze strony producenta.

Pozdrawiam

SzeN
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Maj 25, 2009, 18:29:30 »

EVEREST mi niestety nie wykrywa urządzenia. Jednak kierując się identyfikatorem urządzenia(bth\ms_rfcomm) z menagera urządzeń dotarłem do pewnego sterownika który powinien zadziałać jednak on również mi nie wykrywa urządzenia. Nie wspomniałem o jednej rzeczy jeszcze, mianowicie gdy dam Fn+F1 aby pokazać "Wireless status option" w celu włączenia Wi-Fi mam tam 3 urządzenia:
Bluetooth
WLAN
UMTS
 Bluetooth są ustawione na OFF i nieaktywne. Wlan działa normalnie. To raczej jedyny sposób aby urządzenie włączyć, tylko jak zrobić aby to uczynić? Przesyłam screen z tym jak to wygląda:
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 02, 2009, 09:08:42 »

Witam

Aby istniała możliwość przełączenia aktywności Bluetooth najpierw należy zainstalować poprawne sterowniki.
Proponuję instalację System Diagnostics ( http://support.ts.fujitsu.com/systemdiagnostics.asp?lng=EN ) i/lub kontakt z infolinią +48 22 398 1362

Pozdrawiam

JoannaM
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 24, 2009, 14:12:35 »

W Amilo pa3553 Bluetooth nie wystepuje . Nie jest on tez opcjonalny to znaczy nie ma mozliwosci pozniejszego doloczenia go w serwisie.

Prosze sprawdzic specyfikacje  tego modelu : https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-amilo-n-pa-3553.pdf
Nie ma w niej ani slowa o Bluetooth.

Na screenie faktycznie jest taka opcja ale to tylko dlatego ze ten programik do wyboru urzadzen bezprzewodowych jest uniwersalny, uzywany w wielu modelach rowniez w takich gdzie bluetooth wystepuje zawsze lub opcjonalnie.

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 25, 2009, 12:02:06 »

Witam

Ma Pani rację, sam powinienem to sprawdzić i napisać (niestety zasugerowałem się podobnym modelem gdzie bluetooth występuje). Serdecznie dziękuję za przesłanie korekty.

Pozdrawiam

ZibiOs
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Październik 06, 2009, 22:50:27 »

Witam admina Mrugnięcie Miło wiedzieć że admin to też człowiek Uśmiech

Zarządzanie portalami. Pozycjonowanie stron. Aplikacje internetowe.
http://ZibiOs.pl
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.094 sekund z 18 zapytaniami.