Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 09, 2012, 04:35:51 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo pa 2548 probem z pracą na baterii pod xp  (Przeczytany 3616 razy)
jakub1515
Nowy użytkownik
*

« : Maj 21, 2008, 21:13:42 »

Bardzo słaby kontast ,wręcz ciemny ekran podczas gdy wyłącze zasilacz ,na viście bez problemów czy jest na to rada prosze o pomoc.
Laptop jest pod viste kupiony w holandii dostałem tylko paragon zadnych płyt czy instrukcji,
,sterowniki instalowałem z neta,nie ma on wsparcia do xp z tego chyba co wiem,czy przypadkiem powodem tego jest brak softu do zarządzania energią gdyz w viscie jest nim reguleje jasnosc,kontrast, mam zainstalowane oba systemy.próbowałem nhc 2.o bez rezultatu.
To moj laptop
* Graphic (Nvidia NB8M-SE) VEN : 10DE DEV : 0428
* Audio (Realtek ALC883) VEN : 10EC DEV : 0883
* IDE (MCP67MD) VEN : 10DE DEV : 0555
* OHCI (MCP67MD) VEN : 10DE DEV : 055E
* EHCI (MCP67MD) VEN : 10DE DEV : 055F
* Modem (FIC , Conexant) VEN : 14F1 DEV : 2BFA
* Camera 1.3M (Bison) VEN : 0402 DEV : 5602
* Lan (Nvidia Marvell) VEN : 10DE DEV : 054C
* Card Reader (Realtek RTS5158) VEN : 0BDA DEV : 0158
* Touch Pad (ALPS) STL3842
* WLAN (FSC D2301) VEN : 0BF8 DEV : 100F
* WLAN (LiteOn Atheros) VEN : 168C DEV : 001C
* BT (Billionton GUBTCR42M) VEN: 0A12 DEV : 0001
moze musze wgrać jakis inny sterownik moze od innego amilo lub laptopa mozna dopasowac o podobnej konfiguracji,
no sam nie miem dlatego prosze o pomoc . . .

http://www.amilo-forum.com/topic,1472,-Ami...ess-issues.html
A ktos pomógł by mi zrozumieć ten wątek moze byłby pomocny w moim problemie
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2008, 07:54:03 »

Witam

Niestety nie spotkałem się do tej pory z tym problemem. Na oficjalnych sterownikach zawsze działało poprawnie. Zgodnie z informacjami na podanej stronie (nie mogę ich potwierdzić, ale brzmią rozsądnie), należy z oficjalnej strony Fujitsu Siemens zainstalować: "Light sensor utility ... silent mode utility ... hot key utility" dla WINDOWS VISTA.

Pozdrawiam

jakub1515
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Maj 26, 2008, 22:22:57 »

Przepraszam ale chodziło mi o system xp na którym te sterowniki owszem zainstalowałem ale nie działaja gdyz sa pod Viste ,a oficjalnych sterowników do Amilo 2548 pod xp do zarządzia energia czyli power managera nie znalazłem ale dziekuje za zainteresowanie moim problemem.

Próbuje więc sam nawet osiągnąłem połowiczny sukces zainstalowałem innego pm.do amilo innego modelu pod xp niby nie działa jednak gdy odłącze zasilanie i zrestartuje system obraz na baterii jest ok. ale po podpięciu zasilania i odłczeniu znowu to samo więc pozostaje mi na razie jesli to potrzebne restartowanie.
próbuje więc dalej i licze jednak na pomoc.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 11:11:58 wysłane przez jakub1515 » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.971 sekund z 18 zapytaniami.