Podobny problem miałem. Kupiłem lapka, ponad 2tys. zł wydane i nie ma cd'ka ze sterami! Z lapkami nawet gdy są dołączone dedykowane sterowniki nieraz są problemy, a co dopiero gdy nie ma sterów dołączonych, wiedziałem co mnie czeka --> ostra jazda bez trzymanki.
Po X godzinach spędzonych na google znalazłem program Launch Manager (na stronie nie związanej z Fujitsu żaden sposób). Po instalacji programu, po KAŻDYM URUCHOMIENIU KOMPUTERA należy kliknąć fn+f1 i zmienić opcje WLAN na ON i tak po KAŻDYM restarcie kompa. Nie za wygodne rozwiązanie, ale jedyne jakie znalazłem.
O dziwo gdy ostatnio testowałem lapka na Linuksach (na SUSE i Ubuntu) bezprzewodówka działała bez problemu zaraz po instalacji systemu, a w Windows Vista i Windows 7 trzeba po każdym uruchomieniu klikać te durne fn+f1 :/
W każdym razie linka do tego Launch Managera (bo widzę, że na necie jest kilka programów o tej nazwie) nie mam już, ale zuploadowałem na rapida, o to link:
http://rapidshare.com/files/324566902/launchmanager.zipŻyczę powodzenia, mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam