Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 08, 2012, 20:55:05 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo PA 3515 nie moge włączyć wifi  (Przeczytany 3535 razy)
szero
Nowy użytkownik
*

« : Wrzesień 26, 2009, 19:34:41 »

Witam,
zakupiłem laptop Fujitsu Siemens Pa 3515, udaloo mi sie znalezc i zainstalowac wszystkie sterowniki pod win xp, ale mam problem bo nie umiem włączyć wifi, dioda mi sie nie załącza po użyciu połączenia Fn+f1 i nie mam pojęcia co robić, proszę o pomoc
mój system:
Płyta główna: Fujitsu siemens amilo Notebook pa 3515
Procesor: AMD Turion x2 Dual-Core Mobile RM-72, 2100 MHz
Typ Biosu: Phoenix
RAM: 4GB
Karta sieciowa: Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

Wszystkie sterowniki są zainstalowane, ale nie umiem włączyć wifi
Proszę o pomoc
Jarek099
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 26, 2009, 19:49:21 »

Witam

Włącz komputer następnie wejdz w BIOSA i poszukaj tam WLAN lub WIFI opcji i tam ustaw na enabled i zacznie chodzić

Pozdrawiam
szero
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 26, 2009, 20:16:49 »

no właśnie że to juz zrobiłem i niestety nic nie pomogło
Jarek099
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 26, 2009, 20:30:07 »

Witam,

ale kontrolka sie nie świeci ? Może jest popsuty moduł wifi albo nie ma sterowników.

szero
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 26, 2009, 20:38:02 »

sterowniki sa wszystkie zainstalowane, laptop jest nowy, wiec chyba mialbym wielkiego pecha, zeby juz bylo wifi zepsute, wszystkie programy wyszukujące sterowniki znajdują kartę  wlan i ze sterowniki sa zainstalowane a dioda nadal nie swieci
Jarek099
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 26, 2009, 20:40:24 »

Witam,

skoro w biosie wlan na enabled jest a w Windowsie jest dobrze to jest to wina sprzętu niestety chyba bez gwarancji chyba się nie  obejdzie.
Ja jak kupiłem mojego pi 3540 to na 2 dzień na gwarancje dałem bo DVD nie chodziło czasami tak jest jak sie kupuje sprzęt na promocji .

Pozdrawiam
szero
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 26, 2009, 21:07:43 »

no dobra to bede musial zaniesc na gwarancje, jeszcze sciagne znajomego informatyka, moze on cos poradzi
pozdrawiam
Jarek099
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 26, 2009, 21:12:31 »

Witam,

zalecał bym jeszcze na odpowiedz Admina on zawsze doradzi co trzeba zrobić Uśmiech

Pozdrawiam.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 28, 2009, 07:44:33 »

Witam

"Jarek099" - dziękuję za zaufanie.

Jeśli w BIOS wszystko jest poprawnie, a LaunchManager nie działa to rzeczywiście jest problem.

Pa 3515 jest dostosowany do pracy z systemem Vista. Spotkałem się z sytuacją gdy wyłączenie WiFi pod systemem Vista i instalacja XP sprawiały że żadne próby uruchomienia WiFi pod XP nie skutkowały - przyczyn nie znam. Zazwyczaj pomagało zainstalowanie Visty, uruchomienie WiFi pod Vistą i powrót do XP - wówczas sytuacja wracała do normy.

Jeśli jest inny sposób to proszę o informację - przyda się innym użytkownikom.

Pozdrawiam

szero
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 28, 2009, 20:19:01 »

no witam wezwałem do siebie mojego znajomego informatyka i udalo się, myślałem ze mam zainstalowane wszystkie sterowniki,  a okazalo sie ze musialem zmienic sterownik hotkeys, ktory uruchamial program do wlaczania wifi, udalo sie, moze to moje doswiadczenie komus cos pomoze
pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 30, 2009, 09:37:51 »

Witam

Co oznacza "zmienić"?
Były zainstalowane stare, niepoprawne, czy był inny problem?

Czekam na informacje.

Pozdrawiam

wader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Grudzień 22, 2009, 23:36:16 »

Podobny problem miałem. Kupiłem lapka, ponad 2tys. zł wydane i nie ma cd'ka ze sterami! Z lapkami nawet gdy są dołączone dedykowane sterowniki nieraz są problemy, a co dopiero gdy nie ma sterów dołączonych, wiedziałem co mnie czeka --> ostra jazda bez trzymanki.

Po X godzinach spędzonych na google znalazłem program Launch Manager (na stronie nie związanej z Fujitsu żaden sposób). Po instalacji programu, po KAŻDYM URUCHOMIENIU KOMPUTERA należy kliknąć fn+f1 i zmienić opcje WLAN na ON i tak po KAŻDYM restarcie kompa. Nie za wygodne rozwiązanie, ale jedyne jakie znalazłem.

O dziwo gdy ostatnio testowałem lapka na Linuksach (na SUSE i Ubuntu) bezprzewodówka działała bez problemu zaraz po instalacji systemu, a w Windows Vista i Windows 7 trzeba po każdym uruchomieniu klikać te durne fn+f1 :/

W każdym razie linka do tego Launch Managera (bo widzę, że na necie jest kilka programów o tej nazwie) nie mam już, ale zuploadowałem na rapida, o to link:

http://rapidshare.com/files/324566902/launchmanager.zip

Życzę powodzenia, mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam Uśmiech
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Grudzień 28, 2009, 11:03:29 »

Witam

"Launch Manager" jest dostępny do pobrania ze strony http://pl.fujitsu.com i z niej proponuję skorzystać. Dodatkowo problemem w tym przypadku nie był brak oprogramowania "Launch Manager" tylko hotkeys.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.114 sekund z 17 zapytaniami.