Maj 22, 2012, 18:39:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo Pa1538 - problem ze sterownikami po formacie  (Przeczytany 2360 razy)
mastema
Nowy użytkownik
*

« : Kwiecień 16, 2009, 19:21:45 »

Witam!

Moja dziewczyna ma laptopa jak w temacie, swoje na pierwszym windowsie już pochodził i przyszedł czas na format. Niestety dziewczyna nie wie gdzie znikły płytki od laptopa ze sterownikami itp. Ale ponieważ teoretycznie wszystko powinno być w necie nie widziałem w tym problemu. Po formacie okazało się jednak że:

- laptop zamiast ok.1,5 - 2h trzyma tylko 30 min
- nie działa regulacja podświetlenia matrycy
- i najważniejsze - nie działa karta wifi, system w ogóle jej nie pokazuje jej braku, a sterowniki ze strony nie działają

jedynym nieznanym urządzeniem w menadżerze urządzeń jest Inne urządzenia -> USB device, pod co nie mogę dopasować za bardzo wifi Mrugnięcie ani też nie wiem co brakuje, bo w związku z niedziałającym wifi powtórzyłem format i zainstalowałem jeszcze raz ze stronki wszystko co tam było po kolei. Instalowany windows to XP Pro

Proszę o pomoc
Michał
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2009, 07:41:22 »

Witam

Jaki był poprzedni system? Czy w BIOS wszystko jest poprawnie załączone? Czy sterowniki zainstalowano w poprawnej kolejności (najpierw sterowniki płyty głównej, ...), czy zainstalowano Power Manager?

Pozdrawiam

lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 20, 2009, 14:50:39 »

jezeli wczesniej był zainstalowany windows był vista to powinno byc ok.a jesli chodzi o xp to jest gorszy problem poniewaz moga byc dedykowane sterowniki pod viste i niektore sterowniki pod xp zadziałają.power manager raczej nie wchodzi tu w rachube wg mej opinii.Nie wiem ale moze posiadać sensor(jest aplikacja light sensor utility)ktory pod wpływem swiatła ekran sie rozjasnia.A aplikacja hotkey utility nie uruchomi sie ze wzgledu na blad systemu (xp).A te nieznane urzadzenie to czytnik kart pamieci lub kamera wbudowana USB.Jesli wam zalezy moge wykombinowac stery do lapka bo posiadam taki sprzet i chodzi bez zarzutu.tylko prosze o konfiguracje sprzetu.Pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 21, 2009, 10:01:17 »

Witam

lukam3a: Amilo Pa1538 ma wsparcie sterownikami dla XP.

W kwestii poprzedniego systemu: jeśli pod systemem Vista WiFi zostało wyłączone to po zainstalowaniu XP może być problem z jego załączeniem, proponuję:
1) aktywować WiFi skrótem klawiszowym , lub przełącznikiem
2) jeśli 1. nie pomoże sprawdzić BIOS i aktywować WiFi
3) jeśli 2 nie pomoże to uruchomić UBUNTU LIVE i aktywować WiFI
4) jeśli 3 nie pomoże to zainstalować Vistę, aktywować wszystkie moduły (WiFi, bluetooth, ...) i dopiero wówczas zainstalować XP - czasami pomagało (prostszego sposobu niestety nie znam).

Pozdrawiam

lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 22, 2009, 23:06:15 »

Ale reasumujac te opcje gdy zawioda ida do nikad.A gdzie? Do sprzętu.Bo ja mam np Pa 2548 ale moduł Wifi i nne urzadenia zdalne(routing) nie działają jak trzeba a do wykonania tego lapka to juz nie skomentuje. Szok Jednak nowych deweloperów prosiłbym o staranne wyprodukowanie sprzetu...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.193 sekund z 18 zapytaniami.