Maj 22, 2012, 18:42:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AMILO Pi 1505 problem z hasłem do BIOS-u  (Przeczytany 2227 razy)
kobart
Nowy użytkownik
*

« : Styczeń 05, 2009, 16:48:57 »

Dziś zabrałem się za czyszczenie swojego laptopa bo już się wyłączał od kurzu. Wyczyściłem wentylator, i postanowiłem wyjąć baterię od BIOS-u bo zapomniałem swoje hasło do BIOS-u. I tutaj niespodzianka bo po włączeniu woła hasła do uruchomienia komputera, wcześniej wołał tylko do BIOS-u, a to hasło zapomniałem. Sądziłem, że wyjęcie baterii spowoduje właśnie usunięcie tego hasłą, jednak tak się nie stało. Proszę o pomoc bo laptop jest mi niezbędny do pracy, i nie mam czasu na wysyłanie go na serwis w celu usunięcia hasła. Da się to zrobić w jakiś inny sposób??

Dodam, że standardowe hasła nie działają.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2009, 08:38:03 »

Witam

Nie ma możliwości zresetowania hasła poprzez wyciągnięcie baterii. Proponuję kontakt z infolinią 0801 300 100

Pozdrawiam

gorg81
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Maj 22, 2012, 07:27:37 »

Witam trochę odświeżę wątek. Dziś zderzyłem się z problemem hasła biosu. Posiadam laptop Amilo Pi2450 od jakichś 4 tygodni laptop przy uruchamianiu raz prosił o hasło raz nie, prosił o hasło z reguły jak nie był włączany ze dwa trzy dni. Jest to laptop żony która sporadycznie z niego korzysta. Przykładowo stał dwa, trzy dni żona próbuje włączyć i kicha, hasło ??. Ja nie zakładałem hasła, żona też nie, poprzedni właściciel też nie, bo pytałem kuzyna i ciotkę też, nikt nie zakładał żadnego hasła, jednak gdy laptop został podłączony do ładowarki i nie włączony na niej około 10 minut i uruchomiony dopiero nie prosił o hasło lecz data time set .... Znajomy informatyk powiedział czyli bateryjka z biosu. Kupiłem bateryjkę poczytałem w necie gdzie się znajduje i wymieniłem i kicha, teraz prosi za każdym razem o hasło. Wczoraj wyczytałem że jest jakieś hasło supervisora czy coś. Czy jest możliwość odzyskania hasła poprzez infolinię labo coś dodam tylko że niestety nie posiadam faktury ani paragonu, ani też karty gwarancyjnej do której był przyczepiony paragon.  Co prawda mam cały komplet pudełko itd.... wszystkie płytki ale niestety nie mam dokumentu zakupu. Ciocia wczoraj obiecała poszukać jeszcze w domu tego dokumentu ale lapek był kupiony jakoś w 2008 roku, pod koniec 2009 był w serwisie na wymianie dysku. Ciocia zawsze mówiła że poszuka w między czasie się przeprowadzali więc nie jestem optymistą aby go znalazła.
Proszę o wyrozumiałość niestety aż tak się nie znam żeby sobie z tym sam poradzić, a opisy w necie które są napisane w nie zrozumiałym języku dla mnie są napisane. Mam nadzieję że nie uszkodziłem płyty ani nic, normalnie odkręciłem pokrywę wyjąłem bateryjkę zgodnie z opisem i założyłem nową, tyle.

gorg81
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Maj 22, 2012, 13:47:58 »

Problem rozwiązany Uśmiech Kod otrzymałem w końcu od technicalsupport Uśmiech
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.09 sekund z 18 zapytaniami.