Maj 22, 2012, 18:45:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AMILO PI 2512 przywrócenie viSty  (Przeczytany 2673 razy)
maciek
Nowy użytkownik
*

« : Październik 05, 2008, 09:11:10 »

Witam!
Kupiłem amilo pi2512 na wyprzedaży w MM z Sytemem ViSta. Po przeteStowaniu viSty poStanowiłem przejSć na XP. InStalacja przebiegła pomySlnie ale w trakcie użytkowania zauważyłem naStępujące problemy:

1)po odłączeniu laptopa od prądu działA jakieś 10 minut po czym Sam Się wyłącza.
2) klawiSz z literą S na klawiaturze nie reaguje (nie działa małe S zaś inne kombinacje związane z literką S działają poprawnie)

W związku z tymi problemami poStanowiłem wrócić do ViSty i tu zaczął Się kolejny problem:

PodczaS uruchamiania wciSkam f8 i pojawiają mi Się zaawanSowane funkcje Sytemu XP. W czaSie inStalacji XP nie uSuwałem partycji recovery ale też nie nagrałem jej zawartoSci na płytki.
Czy jeSt jakaś możliwość powrotu do viSty poprzez korzytanie z funkcji recovery?

Dziękuje za pomoc
pozdrawiam
shiftyyy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Październik 05, 2008, 18:57:32 »

Witam

Niestety nie ma takiej szansy zeby odtworzyc cos z partycji recovery po przeinstalowaniu na xp, a co do przeinstalowania na xp to jakie podjoles czynnosci bo wiem ze u mnie tak latwo nie pojdzie bo dysk sata ma zabezpieczenia przed xp.

pozdro
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Październik 06, 2008, 07:48:52 »

Witam

W kwestii problemów z XP - proponuję sprawdzić ustawienia dotyczące zarządzania energią w systemie i w BIOS. W kwestii powrotu do systemu Vista - bez pełnego obrazu płytki recovery może być to niemożliwe.

Pozdrawiam

maciek
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Październik 06, 2008, 07:50:37 »

czyli jedyną Sznasą jest zainstalowanie visty z płytki?

a do xp sciągnałem sterowniki do dysku SATA
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.082 sekund z 18 zapytaniami.