Maj 22, 2012, 18:45:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo Pi 2512 - wymiana chłodzenia / procesora  (Przeczytany 1472 razy)
bsg2
Nowy użytkownik
*

« : Październik 27, 2009, 20:49:36 »

Witam!
Posiadam notebook taki jak w opisie, sprawuje sie bardzo przyzwoicie tylko mam jeden problem - chłodzenie. Laptop jest cichy gdy nie chodzi chlodzenie na max, kiedy procesor osiaga jakies 50 stopni Celsjusza włącza sie system chlodzacy i wyje jak suszarka. Mam tak od nowosci, laptop ma rok. Takie wyjace chlodzenie zalacza sie na powiedzmy na 2 - 3 minuty, w ciagu godziny. Jest to dla mnie dosc irytujace (jak w nocy cos sciagam a tu mi co jakis czas zalcza sie wyjace chlodzenie). Kiedy gram w jakas gre "szuszarka" chodzi caly czas. Chcialbym wymienic w nim chlodzenie, ale gwarancja konczy sie za rok i do tego czasu nie bede w nim grzebal. Byc moze musze przeciscic wiatraczek albo go naoliwic, ale jak pisalem od wyzej mam ten problem od nowosci.

Tutaj moje pytania:

1. Czy ktos posiada podobne wlasciwosci z chlodzeniem jak Ja w swoim Amilo Pi 2512? (czytalem rozne opinie na ten temat najlepiej jakby wypowiedzial sie ktos kto ma ten sam model co ja)

2. Jakie bardziej doswiadczeni uzytkownicy, polecacie chlodzenie ktore by pasowalo do tego modelu? (chodzi mi zebybylo cichsze i w miare mozliwosci wydajne)

3. Na jaki najmocniejszy model procesora zamienic swojego Pentium Dual Core T 2330 (Core Duo ponoc maja niższe tempeatury pracy, a bede wymienial osprzet za rok wiec wtedy ceny prockow beda nizsze niz teraz)
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 28, 2009, 13:09:58 »

Witam

1. Nie mam tego modelu, więc zgodnie z prośbą nie wypowiem się na ten temat
2. Najlepiej oryginalne
3. Informacje zawarto w specyfikacji dla tego modelu

Pozdrawiam

bsg2
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Październik 28, 2009, 17:02:37 »

a to niby co jest "Panie Espert"
http://technika.dlastudenta.pl/artykul/Luksus_w_zasiegu_Kowalskiego,20211.html
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2009, 09:30:52 »

Witam

Sarkazm nie jest najlepszym rozwiązaniem przy zadawaniu pytań, ponieważ można otrzymać odpowiedź iż: "jest to adres URL".

Jeśli pytanie dotyczyło innej kwestii to proszę o jego rozwinięcie i podanie go w pełnej formie.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.083 sekund z 18 zapytaniami.