Maj 22, 2012, 18:46:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo pi 2515  (Przeczytany 1630 razy)
bezimienny
Nowy użytkownik
*

« : Październik 20, 2009, 11:40:53 »

Witam,
Mam nadzieję że ktoś tutaj udzieli mi szybkiej, sensownej,rzeczowej odpowiedzi...
Posiadam lapka Amilo Pi 2515... wczoraj normalnie na nim śmigałem i w pewnym momencie mi się zawiesił... musiałem go wyłączyć... po ponownym uruchomieniu okazało się iż  skasował się Windows ^^ (Windows Vista) -> System opereting not found ble ble ble....

Tak więc wsadziłem do napędu płytke załączoną razem z lapkiem Operating System Recovery... w celu zainstalowania ponownego czy też naprawy Windowsa... i tu jest problem.... płytka się ładuje... akceptuje warunki licencji ble ble... Wybieram instalacja niestandardowa iiii.......... wyskakuje okienko "Gdzie chcesz zainstalowć system Windows"? i na dole "Nie znaleziono dysków. Kliknij przycisk Załaduj sterownik, aby dostarczyć sterownik pamięci masowej w celu instalacji"   --- i wtf?? Szukałem już wszędzie tego sterownika i nic nie pomaga... Bo rozumiem że chodzi o sterownik SATA do dysku twardego... Pobrałem ze stronki Fujitsu owy sterownik SATA i nic LIPA... sterowniki nie chce sie załadować... wynika z tego że to nie ten sterownik ^^??? Wchodziłem do BIOSA ale tam guzik moge zrobić... widze tylko że HDD [None] - nie widzi mi dysku twardego...

Pytanie co mam teraz zrobić bo mnie tu juz ch.. strzela Mrugnięcie Gdzie znaleźć ten sterownik pamięci masowej ? Na stronce Fujitsu nic takiego nei ma ? Jest tylko ten SATA ale komp go odrzuca...
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 20, 2009, 12:21:51 »

Witam

Nie widać dysku w BIOS = nie ma możliwości zainstalowania systemu (w żaden sposób)

Optymistyczna wersja jest taka że jest to problem ze złączem i wystarczy poprawnie zamocować dysk (opis w instrukcji obsługi)

Najprawdopodobniej jednak dysk twardy uległ awarii i trzeba go oddać do serwisu.

Pozdrawiam

bezimienny
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Październik 20, 2009, 12:42:55 »

fantastycznie  Duży uśmiech
niedawno padła bateria, teraz dysk ^^

a orietacyjnie ile może kosztować taka wymiania dysku ??
I gdzie najlepiej to zrobić ?
bezimienny
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Październik 20, 2009, 12:50:13 »

i jeszcze pytanko jakbym wymienał to jakie dyski twarde pasuja do tego modelu ??
I jaki jest oryginalnie wbudowany ?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Październik 21, 2009, 09:55:49 »

Witam

Pasujące dyski: http://forum.fujitsu-shop.pl/problemy-techniczne/zasady-na-forum-t105.0.html

Dysk w tym modelu: zależy od konkretnej serii, można sprawdzić na podstawie PN (Part Number), nie mylić z SN (Serial Number)

Koszt: na gwarancji darmowe, po gwarancji zależy od pojemności dysku

Gdzie: na gwarancji w serwisie, po gwarancji można samemu

Pozdrawiam

bezimienny
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Październik 22, 2009, 21:09:27 »

Witam,
dysk faktycznie padł, wymieniłem sam na Samsunga 250GB...
Dzieki i pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Październik 23, 2009, 10:46:14 »

Witam

Cieszę się ze mogłem pomóc

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.091 sekund z 18 zapytaniami.