Witam,
na początek chciałbym przywitać wszystkich użytkowników forum, gdyż jestem tu nowy.
Ostatnio laptop zaczął mi się zawieszać podczas pracy na baterii. Podobno, gdy bateria jest już zużyta takie symptomy mogą wystąpić. Bateria nie jest jeszcze u kresu sił, ponieważ w trybie ?wysoka wydajność? działa przez jakieś 1,5h

.
Wczoraj jak lapek się zawiesił musiałem go wyłączyć przez długie przytrzymanie power. Potem komp nie chciał wstać.

Po włączeniu świeciła się zielona dioda kamerki, oraz oznaczenia CapsLock i NumLock na panelu laptopa - to wszystko, nie było ekranu powitalnego Fujitsu Siemens. Kolejne wyłączenie przez power i laptop wstał, ale zawiesił się podczas ładowania biosu, kolejny raz power - chwila odpoczynku laptopa power on i wszystko wydaje się ok do momentu logowania do Visty (home basic), znów zwiech

. Wszystko odbywało się na baterii.
Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy - problem z akumulatorem, akumulator wyjęty laptop działa na zasilaczu. Niby wszystko OK Vista wystartowała, kilka minut pracy, aby sprawdzić czy wszystko OK, dla pewności uruchomimy ponownie system tylko na zasilaczu.
Laptop się wyłączył, chwilę odczekałem, power on i tu moje wielkie zdziwienie, laptop podłączony tylko do zasilacza zrobił to samo co wcześniej działo się na baterii, tzn. zielona dioda kamerki, palące się CapsLock i NumLock i to wszystko

.
Po paru próbach wyłączenia/włączenia komputerka w końcu wstał, na wszelki wypadek zgrałem najważniejsze dane, aby jakby co ich nie stracić

.
Lapka wyłączyłem, podpiąłem baterię i podłączyłem pod zasilacz. Tak laptop spędził ostatnią noc.
Rano power on i jak ręką odjął - komp żyje

. Ten wpis udało mi się napisać na zasilaniu z baterii, więc mam nadzieję, że to koniec przygód ze startem lapka, biosu i OS'u.
Viste musiałem przeinstalować jakiś miesiąc temu, ponieważ w niewyjaśnionych okolicznościach cała partycja C: wyparowała

. Systemu nie udało się przywrócić/odzyskać

.
Czy ktoś z was miał już takie przygody z Amilo Pi 2530? Chciałbym wiedzieć bo zostało mi jeszcze 6 miesięcy gwarancji i jak problem będzie się powtarzać to na pewno go oddam, ale jestem ciekaw co to może być.
Nie robiłem żadnych updateów biosa itd. System działa na fabrycznej konfiguracji oraz na sterownikach dostarczonych przez producenta, nic przy nim nie grzebałem, kręciłem itp.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.