Maj 22, 2012, 18:52:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AMILO Pi 3540 - blue ray nie odtwarza  (Przeczytany 3783 razy)
merlyn1
Nowy użytkownik
*

« : Luty 01, 2009, 22:46:34 »

Witam. Mam go od grudnia 2008. Dopiero teraz kupiłem sobie płytkę BD i kabel hdmi do telewizora lcd. No i problem: program CyberLink PowerDVD odtwarza tylko 3 sek. filmu i się wyłącza, natomiast Corel WinDVD 9 wogóle nie widzi płyty. Próbowałem na innych płytach BD i jest to samo. DVD odtwarza bez problemu. O co chodzi ? Aaa... Przez te 3 sek. widać film na laptopie, natomiast na telewizorze jest czarny ekran. Pomocy.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2009, 08:42:02 »

Witam

Czy na płycie są widoczne jakieś pliki, można je ściągnąć? Czy laser jest czysty?

Pozdrawiam

merlyn1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2009, 01:15:07 »

płytkę blu-rey mogę zapisać na dysku twardym. z dysku też nie można filmu uruchomić.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Luty 13, 2009, 08:23:18 »

Witam

Jeśli można ściągnąć całą płytę na dysk to znaczy ze problemem najprawdopodobniej nie jest napęd tylko oprogramowanie. Proponuję zaktualizować sterowniki i oprogramowanie.

Pozdrawiam

merlyn1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Luty 14, 2009, 11:42:31 »

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2009, 08:24:32 »

Witam

Czy aktualizacja oprogramowania pomogła?

Pozdrawiam

merlyn1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 28, 2009, 11:39:47 »

Muszę zgrać film na dysk twardy, żeby oglądać film blue ray. Z napędu nie można - po 2 sek. film się zatrzymuje. Ale i tak jak odtwarzam film z twardego to się zacina. Blue ray w tym laptopie to jakieś nieporozumienie. Przepłaciłem i żałuję. I jeszcze jedno: podłączyłem go do tv full hd poprzez wyjście hdmi. I znów rozczarowanie. Obraz jest pomniejszony przy odtwarzaniu filmów full hd. Natomiast kiedy puszczam divixa to idzie na pełnym ekranie. A pomoc techniczna ? Następne rozczarownie. Nikt nie może mi pomóc. Powtarzam: żałuję że kupiłem ten sprzęt. Jestem zawiedziony.
merlyn1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2009, 09:38:31 »

A jeśli chodzi o aktualizację oprogramowania: kupując sprzęt warty prawie 3000 zł to oczekuję, że będzie on sprawny bez dodatkowych aktualizacji. Jest w tym laptopie zainstalowany najdroższy schowek na płyty blue ray. Bo do niczego innego on się nie nadaje.
ZibiOs
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 04, 2009, 18:08:09 »

Witam. Bez urazy, ale przypomina mi to narzekania mojego znajomego: "Nigdy więcej nie zaufam Antywirusowi: kupiłem go za 300 zł, wyłączyłem bo spowalniał mi kompa a teraz mam na kompie pełno wirusów, a on żadnego nie wykrywa.". Błędy Windows Vista to też kwestia wadliwego notebooka za 3000 pln, czy systemu operacyjnego? Pozdrawia.

Zarządzanie portalami. Pozycjonowanie stron. Aplikacje internetowe.
http://ZibiOs.pl
trado
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Luty 14, 2010, 17:00:27 »

Tutaj prawdopodobnie jest kwestia oprogramowania nie sprzętu. Też się bardzo sługo męczyłem i narzekałem że jakiś badziew wsadzili a nie blue ray. Pomogła instalacja AnyDVD i jakiś kodeków. Pozostaje kwestia odtwarzacz BD u mnie odpaliło poprawnie tylko z TotalMedia Theatre. Oba programiki niestety płatne jak ktoś ma darmowe zamienniki to proszę o info. Tak więc trochę cierpliwości i wszystko się da zrobić.

Jak odtwarzacie filmy nie ustawiajcie klonowania tylko niech idzie na samym TV, odciąży to kartę graficzną i będą szły filmy płynnie. 
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.101 sekund z 18 zapytaniami.