merlyn1
Nowy użytkownik
|
 |
« : Luty 01, 2009, 22:46:34 » |
|
Witam. Mam go od grudnia 2008. Dopiero teraz kupiłem sobie płytkę BD i kabel hdmi do telewizora lcd. No i problem: program CyberLink PowerDVD odtwarza tylko 3 sek. filmu i się wyłącza, natomiast Corel WinDVD 9 wogóle nie widzi płyty. Próbowałem na innych płytach BD i jest to samo. DVD odtwarza bez problemu. O co chodzi ? Aaa... Przez te 3 sek. widać film na laptopie, natomiast na telewizorze jest czarny ekran. Pomocy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2009, 08:42:02 » |
|
Witam
Czy na płycie są widoczne jakieś pliki, można je ściągnąć? Czy laser jest czysty?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlyn1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2009, 01:15:07 » |
|
płytkę blu-rey mogę zapisać na dysku twardym. z dysku też nie można filmu uruchomić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 13, 2009, 08:23:18 » |
|
Witam
Jeśli można ściągnąć całą płytę na dysk to znaczy ze problemem najprawdopodobniej nie jest napęd tylko oprogramowanie. Proponuję zaktualizować sterowniki i oprogramowanie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlyn1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 14, 2009, 11:42:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2009, 08:24:32 » |
|
Witam
Czy aktualizacja oprogramowania pomogła?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlyn1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 28, 2009, 11:39:47 » |
|
Muszę zgrać film na dysk twardy, żeby oglądać film blue ray. Z napędu nie można - po 2 sek. film się zatrzymuje. Ale i tak jak odtwarzam film z twardego to się zacina. Blue ray w tym laptopie to jakieś nieporozumienie. Przepłaciłem i żałuję. I jeszcze jedno: podłączyłem go do tv full hd poprzez wyjście hdmi. I znów rozczarowanie. Obraz jest pomniejszony przy odtwarzaniu filmów full hd. Natomiast kiedy puszczam divixa to idzie na pełnym ekranie. A pomoc techniczna ? Następne rozczarownie. Nikt nie może mi pomóc. Powtarzam: żałuję że kupiłem ten sprzęt. Jestem zawiedziony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlyn1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2009, 09:38:31 » |
|
A jeśli chodzi o aktualizację oprogramowania: kupując sprzęt warty prawie 3000 zł to oczekuję, że będzie on sprawny bez dodatkowych aktualizacji. Jest w tym laptopie zainstalowany najdroższy schowek na płyty blue ray. Bo do niczego innego on się nie nadaje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZibiOs
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 04, 2009, 18:08:09 » |
|
Witam. Bez urazy, ale przypomina mi to narzekania mojego znajomego: "Nigdy więcej nie zaufam Antywirusowi: kupiłem go za 300 zł, wyłączyłem bo spowalniał mi kompa a teraz mam na kompie pełno wirusów, a on żadnego nie wykrywa.". Błędy Windows Vista to też kwestia wadliwego notebooka za 3000 pln, czy systemu operacyjnego? Pozdrawia.
|
|
|
|
|
|
Zarządzanie portalami. Pozycjonowanie stron. Aplikacje internetowe. http://ZibiOs.pl
|
|
|
trado
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 14, 2010, 17:00:27 » |
|
Tutaj prawdopodobnie jest kwestia oprogramowania nie sprzętu. Też się bardzo sługo męczyłem i narzekałem że jakiś badziew wsadzili a nie blue ray. Pomogła instalacja AnyDVD i jakiś kodeków. Pozostaje kwestia odtwarzacz BD u mnie odpaliło poprawnie tylko z TotalMedia Theatre. Oba programiki niestety płatne jak ktoś ma darmowe zamienniki to proszę o info. Tak więc trochę cierpliwości i wszystko się da zrobić.
Jak odtwarzacie filmy nie ustawiajcie klonowania tylko niech idzie na samym TV, odciąży to kartę graficzną i będą szły filmy płynnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|