Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« : Wrzesień 25, 2009, 22:00:41 » |
|
Witam,
posiadam amilo pi 3540 i przy połączeniu Laptop - TV kablem HDMI mam obraz ale nie mam dźwięku w tv wszystko ok, co mam zrobić by był dźwięk w tv ? Posiadam viste. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 28, 2009, 07:26:37 » |
|
Witam
Proponuje sprawdzić w ustawieniach Audio - możliwe ze któryś parametr jest wyciszony.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 28, 2009, 09:52:56 » |
|
Witam,
ale gdy wchodzę w mikser głośności to nic tam nie mam związanego z hdmi, podobno przy podłączeniu kabla hdmi ma sie wyświetlić jakiś komunikat, że znalazło HDMI audio czy coś takiego no ale w dźwiękach niczego takiego nie mam.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 28, 2009, 12:49:29 » |
|
Witam
Brakuje sterowników/oprogramowania do karty dźwiękowej, lub trzeba zmienić ustawienia zaawansowane: "nie wykrywaj podłączonych urządzeń", zaawansowane ustawienia głośności, ... możliwości jest dość sporo (zależy od systemu, karty, innych ustawień) i niestety nie jestem w stanie zdalnie ustalić które z nich ma znaczenie w tej sytuacji.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 28, 2009, 12:55:54 » |
|
Witam
na zdjęciu ma Pan windowsa XP a ja posiadam viste mam mniej więcej coś takiego : ( obrazek w załączniku ) Ale raczej nie mam czegoś w stylu HDMI Sound Card . Jest to dla mnie lekko dziwne, że po podłączeniu kabla HDMI Laptop -- TV jest sam obraz ale dźwięku brak...
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 28, 2009, 13:19:42 » |
|
Witam
A opcja automatycznego wykrywania podłączanych urządzeń audio jest załączona?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 28, 2009, 13:30:33 » |
|
Witam,
tak jest przy podłączeniu głosników komputerowych wyświetla mi sie : ( obrazek w załączniku ) . A jeśli to nie to to jak właczyć te auto wykrywanie ale raczej to jest to ;p
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 28, 2009, 15:01:43 » |
|
Witam
Brak mi chwilowo nowych pomysłów, sprawdzę jeszcze w domu na innym sprzęcie, może na coś wpadnę.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 28, 2009, 16:26:36 » |
|
Witam czekam z niecierpliwościom  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 28, 2009, 18:27:34 » |
|
//edit witam Szukałem trochę w sieci i wiem że musze mieć takie coś http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/123195011164288624.jpg ale tego nie mam kombinuje i kombinuje i kurka wodna nie wiem co robić ... To mnie chyba przerasta ale jeśli ktoś wie proszę o pomoc . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek099
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 28, 2009, 18:55:31 » |
|
// edit
Witam,
z tego co się teraz orientuje to potrzebne są jakieś sterowniki lecz pobierałem te sterowniki z firmy realtex ale nadal nic . Dziwne to lekko jest bo w regedit też nic nie znalazłem co do HDMI outpout .
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 30, 2009, 10:15:22 » |
|
Witam
Niestety żadna z osób z którymi na ten temat rozmawiałem nie spotkała się z tym problemem - hdmi działało poprawnie. Zakładając że kabel był sprawdzony na innym zestawie (TV-odtwarzacz), telewizor działa na innym zestawie (kabel-odtwarzacz), notebook nie działa na innym zestawie (TV-kabel) - pozostaje kwestia sterowników i ustawień (wstępnie wykluczam problem sprzętowy jako mało prawdopodobny).
Zaproponuję to co zazwyczaj - linux z płytki boot'owalnej - zazwyczaj pozwala to potwierdzić problemy z oprogramowaniem i ostatecznie wykluczyć problemy sprzętowe (jest to dość istotne dla dalszych działań).
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|