Maj 22, 2012, 18:56:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AMILO Pi2530  (Przeczytany 1491 razy)
Nula
Nowy użytkownik
*

« : Marzec 14, 2009, 10:25:39 »

witam serdecznie.
mam bardzo poważny problem z moim laptopem(AMILO Pi2530)... mianowicie komputer nie startuje sam i trzeba go pobudzić wciskając ENTER. po załączeniu komputer sam uruchamia zazwyczaj okno POMOCY dla Windowsa, którego nie da się zamknąć. niejednokrotnie komputer otwiera automatycznie od 20 do 100 stron WWW w przeglądarce Mozilla.jeśli chce wyszukać coś w jakiejkolwiek wyszukiwarce przy wpisaniu pierwszych kilku liter otwierają się tysiące stron POMOC DLA... w zależności od przeglądarki. nie mogę pracować w Office bo przy pisaniu dzieje sie to samo.  problem ten pojawił się pół roku temu i za pierwszym razem wydawało mi się ze to wirus... wiec po przeskanowaniu( które nic nie pomogło) zainstalowałam czysty system... lecz niestety problem pozostał. Oddałam komputer do serwisu Fujitsu i po tygodniu oddano mi sprzęt z zainstalowanym na nowo systemem ( oczywiście ) po 2 dniach problem pojawił się ponownie. oddałam komputer do zaprzyjaźnionego informatyka. po instalacji oprogramowania tegoż człowieka komputer działał 2 miesiące bardzo dobrze. otrzymałam także od niego kopie systemu, i w razie awarii miałam ją zainstalować. niestety kopia nie zadziałała i postawiłam system jeszcze raz samodzielnie. jestem aktualnie za granicą i jeden człowiek próbował coś zdziałać mianowicie zaproponował nie instalowanie UPDATów i czyszczenie kompa prawie codziennie CCleanerem. pomagało przez miesiąc! problem jest bardzo poważny, a komputer jest mi niezbędny do pracy. proszę o jakieś wskazówki. Aneta
ZibiOs
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2009, 09:19:19 »

Witam, sprawdź wątek http://forum.fujitsu-siemens-shop.pl/problemy-techniczne/wiecznie-wcisniety-skrot-winkeyf-na-amilo-pi2530-vista-t129.0.html;msg351#msg351 , zmień ustawienia ALT+C w panelu ATI i napisz czy pomogło  Uśmiech
Pozdrawiam

Zarządzanie portalami. Pozycjonowanie stron. Aplikacje internetowe.
http://ZibiOs.pl
Nula
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2009, 12:22:35 »

witam ponownie.
 zgodnie z zaleceniami zmienilam ustawienia w panelu ATI. system sie posypal po kolejnym uruchonmieniu i oczywiscie przeszukalam go wszystkimi programami ktore w przeszlosci pomagaly. po kolejnym uruchomieniu komputer samodzielnie wystartowal w dosc dobrym czasie Mrugnięcie narazie nic dziwnego sie nie dzieje... znaczy sie: jest zadowalajaco dobrze, ale zobaczymy jak dlugo to potrwa. dziekuje za porade.

aneta

P.S. przepraszam za brak polskich znakow.
Nula
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 16, 2009, 14:08:28 »

niestety dlugo moja radosc nie trwala(zmainy w panelu ATI nie zadzialaly)... objawy sa takie same!!! ktos ma inne propozycje??
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Marzec 18, 2009, 08:07:04 »

Witam

Co to za programy i co wykryły?

Pozdrawiam

Nula
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 18, 2009, 09:15:18 »

przewaznie czyscilam pare razy CCleaner-em, i po 4-6 razach komputer startowal samodzielnie. nic nie wykrywaly te programy( avast, Ad-ware, AVG)( gratulowano mi ze system jest czysty!!!). nawet przeskanowalam komputer w poszukiwaniu roodkit-a, naszczescie tez nic.tak czy sieak- nie powinno chyba tak byc ze musze godzine walczyc z komputerem przed rozpoczecem pracy?
HELP!!!
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.091 sekund z 18 zapytaniami.