Witam serdecznie,
mam dosyc nietypowy problem, nie znalazlem niestety nic na ten temat dlatego prosze o pomoc.
Mianowicie jaki czas temu formatowalem dysk, zakladalem nowe partycje i na to oryginalny windows XP Home. Wszystko idealnie z tym ze zauwazylem dziwną rzecz - dzwięk jest TYLKO na glosnikach wbudowanych w notka, po podlaczeniu sluchawek dzwiek zanika tak jak powinien ale na sluchawkach oprocz szumu nic nie slychac.
1. wszystko bylo wporządku do czasu zainstalowania nowego systemu, uszkodzenie mechaniczne na 99% nie wchodzi w gre
2. Sterowniki są pobrane z oficjalnej strony FS do tego modelu, sprzet wykryty w 100%, są wszystkie inne sterowniki, updatey, poprawki itp (poczatkowo myslalem ze moze SP3 cos chrzani ale na nowo zainstalowalem system w nadzieji ze wroca ustawienia domyslne ale dalej to samo)
3. Zauwazylem ze jak zrobie na maxa glośnosc i w winampie dodatkowo podglosze equalizerem to minimalnie slychac w sluchawkach ale ledwo ledwo
4. Jak wycisze wszystkie dzwieki - szum znika
5. szum moge regulowac balansem lewo prawo w ustawieniach audio wiec wtyczka wyjścia audio raczej sprawna
6. malo prawdopodobne zeby osiem par sluchawek nagle bylo uszkodzonych, bo chyba na tylu sprawdzalem...
7.... brak pomysłow

Bardzo prosze o pomoc bo juz nie mam zadnych pomysłow.. nagorsze ze nie wiem nawet czy usterka jest na poziomie systemu, ustawien biosu czy problem jest typowo sprzętowy...
Pozdrawiam serdecznie
Góruś