Maj 22, 2012, 19:01:56 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo PRO V2035D - Brak dźwięku na wyjściu słuchawek  (Przeczytany 2106 razy)
gorus
Nowy użytkownik
*

« : Styczeń 21, 2009, 09:58:01 »

Witam serdecznie,

mam dosyc nietypowy problem, nie znalazlem niestety nic na ten temat dlatego prosze o pomoc.
Mianowicie jaki czas temu formatowalem dysk, zakladalem nowe partycje i na to oryginalny windows XP Home. Wszystko idealnie z tym ze zauwazylem dziwną rzecz - dzwięk jest TYLKO na glosnikach wbudowanych w notka, po podlaczeniu sluchawek dzwiek zanika tak jak powinien ale na sluchawkach oprocz szumu nic nie slychac.

1. wszystko bylo wporządku do czasu zainstalowania nowego systemu, uszkodzenie mechaniczne na 99% nie wchodzi w gre
2. Sterowniki są pobrane z oficjalnej strony FS do tego modelu, sprzet wykryty w 100%, są wszystkie inne sterowniki, updatey, poprawki itp (poczatkowo myslalem ze moze SP3 cos chrzani ale na nowo zainstalowalem system w nadzieji ze wroca ustawienia domyslne ale dalej to samo)
3. Zauwazylem ze jak zrobie na maxa glośnosc i w winampie dodatkowo podglosze equalizerem to minimalnie slychac w sluchawkach ale ledwo ledwo
4. Jak wycisze wszystkie dzwieki - szum znika
5. szum moge regulowac balansem lewo prawo w ustawieniach audio wiec wtyczka wyjścia audio raczej sprawna
6. malo prawdopodobne zeby osiem par sluchawek nagle bylo uszkodzonych, bo chyba na tylu sprawdzalem...
7.... brak pomysłow Smutny

Bardzo prosze o pomoc bo juz nie mam zadnych pomysłow.. nagorsze ze nie wiem nawet czy usterka jest na poziomie systemu, ustawien biosu czy problem jest typowo sprzętowy...

Pozdrawiam serdecznie
Góruś
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 10:10:58 wysłane przez gorus » Zapisane
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 21, 2009, 16:10:04 »

Witam

Proponuje sprawdzić jeszcze działanie na sterownikach pobranych ze strony producenta karty dźwiękowej.

Pozdrawiam

gorus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2009, 22:33:38 »

Witam,

po dlugiej i twardej walce udalo sie i bardzo dziekuje za pomoc. Problem faktycznie (ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu) lezal w sterownikach, bo do tej pory wydawalo mi sie ze jak moze nie dzialas wyjscie sluchawek skoro karta jest wykryta, zainstalowana z oryginalnych sterownikow i graja glosniki wbudowane.

Jezeli kiedys moze ktos bedzie mial podobny problem to pragne poinformowac ze Fujitsu Siemens na swojej oficjalnej stronie zamiescil BLEDNY sterownik do kart dzwiekowych (bynajmniej dla mojego modelu) Pobralem ze strony Realteka bezposrednio do konkretnego modelu chipsetu ALC i wszystko dziala idealnie. Problem polegal na tym ze poprzednie sterowniki zawieraly obsluge High Definition ktorego chyba AC97 zadna nie obsluguje (nie jestem pewien ale napewno nie moja).

Dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam wszystkich forumowiczow :-)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.085 sekund z 18 zapytaniami.