Forum Fujitsu Shop
Konfigurator Fujitsu Technology Solutions 01.04.2009 spółka Fujitsu Siemens Computers zmieniła nazwę na Fujitsu Technology Solutions
   Strona główna  | Pomoc  | Szukaj  | Zaloguj się  | Rejestracja  | Support  | Sklep  | Konfigurator  | Akcesoria  |  
Luty 08, 2012, 20:24:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Amilo1718 - nie działają porty USB  (Przeczytany 992 razy)
kamil tr
Nowy użytkownik
*

« : Kwiecień 15, 2010, 11:30:19 »

Witam, mam laptopa jak w temacie z fabrycznie zainstalowaną Vistą. Niestety jakiś czas temu przestało działać USB.

Po podłączeniu dowolnego urządzenia, łącznie z myszą, pojawiał się komunikat, że urządzenie USB nie zostało rozpoznane. Czasami było na portach zasilanie (samo) a czasem nie. Przykładowo mysz optyczna po podłączeniu powinna świecić przez chwilę jasno, po czym przygasnąć i świecić słabiej do chwili poruszenia, ale w sposób ciągły. Tymczasem po powstaniu tej usterki reagowała tak, że przez chwilę świeciła, a po chwili zaczynała mrugać pojedynczymi błyskami. W menedżerze urządzeń na pozycjach 3-ch kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej znajdują się znaczki żółtych trójkątów z wykrzyknikami.
Odinstalowałem sterowniki kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej. I teraz chciałbym je zainstalować na powrót. Problem w tym, że Vista ich nie znajduje. Mam płytkę z oryginalnymi sterownikami, ale nie potrafię tam znaleźć sterownika USB, żeby go wskazać systemowi do instalacji ręcznej. Skąd go wziąć?

Z góry dzięki za pomoc Uśmiech
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 30, 2010, 08:48:17 »

Witam

Wstępnie obstawiał bym problem sprzętowy, nie sterowniki. Można to sprawdzić uruchamiając jakiegoś linuxa z płytki.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.076 sekund z 20 zapytaniami.