Witam, mam laptopa jak w temacie z fabrycznie zainstalowaną Vistą. Niestety jakiś czas temu przestało działać USB.
Po podłączeniu dowolnego urządzenia, łącznie z myszą, pojawiał się komunikat, że urządzenie USB nie zostało rozpoznane. Czasami było na portach zasilanie (samo) a czasem nie. Przykładowo mysz optyczna po podłączeniu powinna świecić przez chwilę jasno, po czym przygasnąć i świecić słabiej do chwili poruszenia, ale w sposób ciągły. Tymczasem po powstaniu tej usterki reagowała tak, że przez chwilę świeciła, a po chwili zaczynała mrugać pojedynczymi błyskami. W menedżerze urządzeń na pozycjach 3-ch kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej znajdują się znaczki żółtych trójkątów z wykrzyknikami.
Odinstalowałem sterowniki kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej. I teraz chciałbym je zainstalować na powrót. Problem w tym, że Vista ich nie znajduje. Mam płytkę z oryginalnymi sterownikami, ale nie potrafię tam znaleźć sterownika USB, żeby go wskazać systemowi do instalacji ręcznej. Skąd go wziąć?
Z góry dzięki za pomoc