Maj 22, 2012, 19:09:11 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AmiloPi 2512 brak dźwięku  (Przeczytany 1505 razy)
japo1957
Nowy użytkownik
*

« : Październik 19, 2008, 13:52:24 »

Zainstalowałem dwa systemy na moim Amilo Pi2512
1. Vista
2. Win XP
Laptop z zainstalowaną Vistą prcuje bardzo dobrze. Cały sprzęt został wykryty, sterowniki działają. Natomiast mam problem z kartą dzwiękową Pod Win XP Prof SP3. .Nie działa.Wszystkie pozostałe podzespoły działają Pomimo instalacji sterowników Chipsetu i Audio w systemie nie mam dźwięku. Sterowniki zostały ściągnięte ze strony Intela pod podzespoły wykryte narzędziem Intela, więc nie ma pomyłki. Próbowałem zainstalować sterowniki z Visty gdyż w ich specyfikacji napisano że mogą pracować pod XP - niestety karta  w czasie startu systemu jest wykrywana ale sterowników nie można zainstalować. Czy jest na ten problem rozwiązanie?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 20, 2008, 08:06:13 »

Witam

AmiloPi 2512 nie ma oficjalnego wsparcia dla systemu XP, obawiam się iż zainstalowanie sterowników do dźwięku możne się wiązać z długim procesem reinstalacji sterowników i sprawdzania poprawności działania - ważna jest nie tylko wersja oprogramowania (np. na SP2 możne działać poprawnie), ale też kolejność instalacji (np. najpierw należny zainstalować sterowniki do płyty głównej). Warto się zaopatrzyć w oprogramowanie np. "driver cleaner" które całkowicie usuwa nieprawidłowe sterowniki - niektóre sterowniki nawet przy odinstalowaniu pozostawiaja ślad w systemie i niezależnie od dalszych działań blokują poprawny proces instalacji.

Proponuję sprawdzić:
Operating System Patch
Realtek
Forum

Pozdrawiam

japo1957
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 01, 2008, 11:59:16 »

Problem został rozwiązany. Ustaliłem przyczynę i wszystkie podzespoły działają. Karta dzwiękowa też. Obecnie mam zainstalowane dwa systemy: Win. Vista i Win. XPProf.SP3. Laptop działa bardzo dobrze. Dysponuję całą paczką sterowników pod oba systrmy. Jeśli będzie ktoś zainteresowany, proszę pisać     " japo1957@tlen.pl
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2008, 09:13:10 »

Witam

Proszę opisać w czym tkwił problem i jak został rozwiązany - może to pomóc innym użytkownikom.
Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.245 sekund z 18 zapytaniami.