Maj 22, 2012, 19:09:58 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bardzo wolny internet i nie tylko w Amilo 2530  (Przeczytany 853 razy)
Paulina
Nowy użytkownik
*

« : Luty 18, 2009, 09:31:52 »

Witam! Od ponad roku pracuje na laptopie fujitsu-siemens Amilo pi 2530 i mam z nim same problemy. Począwszy od niedziałającego skrótu Alt+c by napisać "ć", przez wadliwa kamerkę internetową po, co najgorsze, jest strasznie zmulony. Internet mam z modemu iplus i na poczatku wydawało mi sie, żo to wina sieci plus, ale jak się okazało nie w tym tkwi problem, gdyż znajomi tez mają w tej sieci internet i im działa bez zarzutu. Mój natomiast jest tragicznie wolny. Tak samo jest z ładowaniem się np. zdjęć z płyty czy jakiegoś programu. Bardzo proszę o pomoc, bo nie da się normalnie funkcjonowac na takim powolnym sprzecie.
Zaznacze że próbowałam odnosnie internetu zmienić przegladarkę z Internet Explorer na Opera ale nic to nie dało, bo zamulał tak samo.
Nadmienie także, że pamięć nie jest zapchana. Zapisanych jest kilkanaście piosenek i  i kilka plików tekstowych (wszystkie inne dane zgrywam na bieżąco na płyty
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2009, 14:59:24 »

Witam

Alt+c - należy zmienić ustawienia w panelu ATI (było już wielokrotnie omawiane).

Szybkość działania - nie zależy od ilości miejsca na HDD. Proponuje usunąć zbędne oprogramowanie i zoptymalizować system, ewentualnie zwiększyć ilość RAM (jeśli jest zbyt mała) - sądząc z całości wypowiedzi zakładam iż nie jest winna konfiguracja sprzętowa, tylko software'owa.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.166 sekund z 18 zapytaniami.