Maj 22, 2012, 19:28:48 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Fujitsu Siemens Amilo Pi 3540 czarny ekran  (Przeczytany 416 razy)
tomek1ni
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 16, 2011, 23:17:26 »

Witam!

Posiadam laptop Fujitsu Siemens Amilo Pi 3540 i dzisiaj wystąpił z nim pewien problem.
Chciałem wymienić w nim dysk gdyż potrzebowałem wypalić na dvd pewne dane znajdujące się na tym dysku.
Przyznam, iż mocowałem się z wyciągnięciem tego starego dysku. Nie chciał się przesunąć ani w przód ani w tył. Próbowałem zastosować metodę "Jeżeli nie sposobem to siłą". Ostatecznie udało mi się go wydobyć, po czym włożyłem nowy dysk, podłączyłem zasilanie... jednak system się nie podnosi.
Naciska przycisk Power a ekran stale jest czarny. Nie zapala się nawet to podświetlenie za warstwą lcd..
Zapala się tylko kontrolka sygnalizująca włączenie urządzenia, słychać jak napęd dvd obraca się dwa albo trzy razy, natomiast cooler na cpu (jak i cała reszta) zmarło. Trwa w takim stanie przez około minutę. Może dłużej po czym kontrolka Power samoczynnie gaśnie, po sekundzie zapala się ponownie... i w kółko to samo..
Dodam jeszcze, że jak z powrotem włożę oryginalny dysk, to dzieje się to samo.
Proszę o jakąś radę.. Co może powodować taką usterkę? Czy to płyta główna? uszkodzony port sata?

Pozdrawiam.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.129 sekund z 18 zapytaniami.