Maj 22, 2012, 19:47:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nie można włączyć WiFi [laptop EM v6545]  (Przeczytany 2174 razy)
david8090632
Nowy użytkownik
*

« : Lipiec 28, 2009, 17:39:35 »

Witam!

Wczoraj laptop wrócił z serwisu, gdzie była wymieniana płyta główna. Zgłaszałem problem z migoczącymi, czerwonymi kreskami na ekranie, które występowały często podczas oglądania filmów, grania itd. Wymienili płytę główną i odesłali. Gdy dostałem laptopa chciałem sprawdzić czy wszystko działa i okazało się, że nie mogę połączyć się z internetem. (korzystam z routera który ma WiFi). Okazuje się, że nie można włączyć WiFi na laptopie. Normalnie robi się to przyciskiem na obudowie, bądź kombinacją klawiszy [fn] + F1, żaden ze sposobów nie działa. Przed oddaniem laptopa na gwarancji do serwisu, problemów z WiFi nie było, nigdy nie włączałem też/wyłączałem WiFi bo było już włączone. Bardzo proszę o pomoc, WiFi jest mi potrzebne na co dzień do łączenia się z internetem i drukowaniem.

Laptop Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V6545

Pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2009, 07:58:24 »

Witam

Proponuję sprawdzić ustawienia BIOS, jeśli to nie pomoże to kontakt z serwisem - ich obowiązkiem było dostarczenie sprawnego notebooka i powinni mieć informacje jak to ustawić (najprawdopodobniej jest to kwestia ustawień po wymianie płyty głównej).

Pozdrawiam

david8090632
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 20, 2009, 17:54:49 »

Wzięto laptopa z powrotem do serwisu. Po kilku dniach powiedziano, że laptop jest już naprawiony i gotowy do wysyłki. Przesyłka została wysłana 17.08.09r. i miała być u mnie na drugi dzień. Dzisiaj jest 20 i przesyłki nie dostałem, więc sprawdziłem co się dzieje z laptopem wpisując numer naprawy na stronie serwisu. Dowiedziałem się, że przesyłka została wysłana i był podany numer wysyłki i nazwa firmy kurierskiej. Na stronie tego kuriera sprawdziłem tą przesyłkę i okazało się, że została doręczona 18.08.2009. Natychmiast napisałem maila do tej firmy z zapytaniem jak mogła być dostarczona, skoro nic nie otrzymałem, oraz napisałem im mój adres z zapytaniem czy dostarczono pod ten adres. W odpowiedzi dowiedziałem się że paczka była zaadresowana na inną osobę. W serwisie stwierdzili że wysłali na mój adres. Podobno mają zabrać laptopa i mi z powrotem odesłać jutro albo pojutrze.

Jestem oburzony w jaki sposób traktuje się cudzą własność w tym kraju...
Dziwi mnie także fakt, że osoba, która otrzymała mojego laptopa go przyjęła, i po czterech (!) dniach nie odesłała go. Z laptopa którego KUPIŁEM za niemałe jak dla mnie pieniądze nie mogę korzystać prawie od miesiąca... Ciekawy jestem czy dostanę go jeszcze w całości sprawnego kiedyś...

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Sierpień 21, 2009, 12:19:06 »

Witam

Serwis nie ma wyboru - musi oddać sprawny sprzęt.

Pozdrawiam

david8090632
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 24, 2009, 10:56:31 »

Czy jest jakiś limit czasowy w jakim serwis ma obowiązek odesłać laptopa? Bo nadal słyszę w telefonie obietnice na kolejne dni...
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Sierpień 24, 2009, 16:36:06 »

Witam

Niestety coś takiego jak gwarantowany czas naprawy nie istnieje (za wyjątkiem nowych notebooków objętych programem gwarancji naprawy).

Pozdrawiam

david8090632
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Sierpień 25, 2009, 22:00:09 »

Ależ to jest nowy notebook, na gwarancji.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Sierpień 27, 2009, 12:59:14 »

Witam

Standardowa gwarancja zapewnia naprawę urządzenia bez podania czasu w jakim to nastąpi, GWARANTOWANY CZAS NAPRAWY jest opcjonalny i dotyczy wybranych produktów (proszę sprawdzić na stronie www.pl.ts.fujitsu.com).

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.093 sekund z 18 zapytaniami.