Maj 22, 2012, 19:55:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: płyta recovery Amilo 2540  (Przeczytany 6204 razy)
Gasiowy
Nowy użytkownik
*

« : Styczeń 12, 2009, 14:37:53 »

mam problem otoz kupilem laptopa firmy siemens fujitsu i nikt mi nie powiedzial ze mam zrobic płyte recovery :/ a teraz mam problem bo musze recovery zrobic. gdy wlaczam laptopa uruhamia sie menu logowania do systemu ale nie moge sie zalogowac gdyz nie wykrywa klawiatury ani touch pada. gdy mam podloczana myszke na usb to moge nia sie poruszac ale nie moge wpisac hasła na swoj profil. wszystko mam umowe gwarancyjna itp. Byłem w firmie gdzie kupilem i powiedzieli ze ta plyte da sie kupic u producenta wiec Prosze o pomoc jak dostac płyte recovery i ile to kosztuje i gdzie musial bym ja zamowic. albo czy jest jakies inne rozwiązanie.

pozdrawiam Grzegorz Milart
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2009, 14:42:37 »

Witam

Proponuję kontakt z infolinią, dane kontaktowe na http://forum.fujitsu-siemens-shop.pl/serwis-pogwarancyjny/serwis-fujitsu-siemens-t2.0.html

Pozdrawiam

Gasiowy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 12, 2009, 14:46:46 »

ale ja mam gwarancje to nie moge skorzystac z gwarancji ?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2009, 08:06:10 »

Witam

Sposób załatwienia tej sprawy zależy od rodzaju usterki, proponuję kontakt z infolinią

Pozdrawiam

Gasiowy
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 14, 2009, 13:22:09 »

dziekuje Uśmiech zadzwoniłem i obsługa jest super Uśmiech tylko czekam teraz na kuriera. w firmie ktorej kupilem tego laptopa powiedzieli ze taka usluge bede musial duzo zaplacic a ja zadzwonilem dowiedzialem sie ze to jest w ramach gwarancji i taka płyte wysyłana jest za darmo do uzytkownika. teraz czekam tylko na kuriera czekam juz drugi dzien. z tego co mowil operator. to do 2 dni sie czeka. pozdrawiam
RzooF
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2009, 19:15:46 »

Jak to mówił ferdek - nie bój żaby.
Ja na płytki czekałem tydzień bo... lecą ze szwabów Uśmiech

pozdrawiam
lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Luty 07, 2009, 14:25:25 »

...i zaplaciłem 35 euro?? Duży uśmiech
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Luty 09, 2009, 09:45:32 »

Witam

Dla "lukam3a"
w firmie ktorej kupilem tego laptopa powiedzieli ze taka usluge bede musial duzo zaplacic a ja zadzwonilem dowiedzialem sie ze to jest w ramach gwarancji i taka płyte wysyłana jest za darmo do uzytkownika.

Pozdrawiam

lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Luty 13, 2009, 12:25:05 »

dla ADMINA
Nie które przyczyny sa z winy użytkownika....
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2009, 09:32:53 »

Witam

W tym wątku "Gasiowy" pisał o darmowej wysyłce w ramach gwarancji, jeśli ktoś ma inne doświadczenia powinien je opisać szerzej niż tylko "...i zaplaciłem 35 euro??" - wprowadza to innych użytkowników w błąd, gdyż może sugerować opłatę pomimo wcześniejszych ustaleń o darmowej wysyłce.

Pozdrawiam

kasia1234
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Marzec 25, 2009, 00:33:16 »

Miałam podobny problem od wczoraj , ale nikt mi tu nie odpisał,  Język zainstalowałam inny system, porobiły się jakieś dziwne błędy,ze sterownikami, przed załadowaniem systemu pojawiały sie tablice dosowskie, errory i takie tam.. Szok-myślałam ze to koniec, z płyt recovery nie chciał iść, pomyślałam ze te wypalane płytki recovery są inne niż te które przesyła firma, ale po dłuższej przerwie i odpoczynku Z politowaniem...  postanowiłam jednak dostać sie do tych czarnych tablic-czarnej magii i po kilkukrotnym wciśnięciu F12 dotarłam do biosu Z politowaniem .. (przy okazji zobaczyłam jak wygląda bios w laptopie :],  weszłam do opcji bootowania i tu dopiero okazało sie ze płyta nie staruje ponieważ jako priorytet ładowania jest dysk twardy..pozamieniałam to i wreszcie zaczęło sie ładowac.
Niestety wyczyściło mi także całą partycję D  Niezdecydowany
Także pamiętajcie, płytki z recoverem to podstawa!
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 00:36:12 wysłane przez kasia1234 » Zapisane
zygok
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 01, 2009, 19:47:11 »

Witam.
 Jestem "SZCZęśLIWYM" posiadaczem F-S Amilo Li2727 dlaczego? po nie jestem osamotniony w tym samym
 laptopie i usterki ( jak Koledzy) miałem podobne , różne "różniste" jak kabaretonie ale wcale mi nie do śmiechu (od roku 26 luty2008) walczę o wymianę złomu marki w/w produkcji Made in China (F-S skąd inąd znana dobra firma)
doputy , dopuki nie poszedł świat biznesu po zyski na daleki wschód.
Wiem , wiem zaraz odezwią się ... ale facet miał pecha, ale do rzeczy;
Wymiana ::::::płyta główna poraz pierwszy;;;płyta główna + dysk poraz drugi ;;;;; matryca 15,4"  jako trzecia naprawa; matryca 15,4"czwarta naprawa matryca ++++(w każdym przypadku matrycy) przy starcie,restartach,logowanie niemożliwe srebrny ekran i poziome szaro-czarne smużenie jak zawieja śnieżna,nie wytrzymałem :REKLAMACJA: ZWROT wymiana sprzętu na nowy to nie u nas (nie wszędzie!!!!).
Ostatnia wymiana matryca,wyświetlacz i co tam jeszcze w środku.
 "Stary" po roku jest właściciel i obudowa laptopa jak na razie od miesiąca pracuje i Z VISTą od początku OK.

Fachowcy z F-S (SERWIS) mimo wszystko stanęli na wysokości zadania (odpukać) bo tylko to pozostało.
Ale po przydługim wstępie;utraciłem wraz dyskiem kilka tysięcy zdjęć (z Europy i świata) i ratowanie z "Recovery" naprawy,etc,etc mam w palcu ale i to się skończyło "złom" to jest złom napisałem maila do F-S
Computers i otrzymałem po pierwszej przygodzie (3-CD) trzy płyty ratunkowe BEZPłATNIE !!!

Mam prośbę jeśli ktoś "przeżył" podobne przygody z Laptopem przez duże "L" PISZCIE G-G 3719020
Pozdrawiam "pechowiec".
lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 13, 2009, 15:05:42 »

To chłopie to masz szczescie.Japońcy z Fujitsu pokaza jeszcze lepsza zajawkę.Zaczynam sie bac...Pozdro
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.123 sekund z 18 zapytaniami.