Maj 22, 2012, 20:00:23 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z dyskiem recovery Amilo Pa 2548  (Przeczytany 2589 razy)
muszyna
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 19, 2009, 12:26:33 »

Witam, nie mogłem znaleźć wątku na temat takiego problemu, dlatego też utworzyłem nowy. Mój problem polega na tym, że dziś rano zawiesił mi się Windows Vista, podczas restartu i kolejnymi próbami nie dał się już normalnie wczytać a dochodzi jedynie do paska ładowania i tak zastyga. Postanowiłem go sformatować poprzez F8 opcje zaawansowane i naprawę, jednakże podczas ładowania tych narzędzi (czyli jedynej jaką znam drogi do sformatowania i wgrania od nowa windy poprzez dysk recovery, ponieważ nie mam wypalonego cd) po jakichś 10 min. wyskakuje mi komunikat "system was not recognised" wciskam ok i wyłącza laptopa. Nie mam pojęcia jak to teraz rozegrać, mam nadzieję że jesteście w stanie mi jakoś pomóc.
Z góry dzięki.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 22, 2009, 08:32:38 »

Witam

Recovery służy do odzyskiwania systemu - jeśli wszystko zostało usunięte (sformatowane) to wymagana jest nowa instalacja.

Pozdrawiam

lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2009, 14:54:07 »

Jesli posiadasz to ok a jak nie to na infolinie... aby odzyskac nosniki do notebooka :/
radek0112
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 24, 2009, 19:46:06 »

Witam!
Mój problem polega na tym,ze chciałbym przywrocić viste  z recovery disk, ale nie wiem jak... zaden klawisz nie dziala. Dodam ze partycja recovery jest napewno na dysku (ma chyba 8.08 GB) i nie została usunieta. Nie dostalem zadnych plytek przy zakupie, ale obraz zrobilem sobie sam i zapisalem na dvd. A viste chce przywrocic dlatego ze wczesniej instalowalem xp na dysk bodajze E, a teraz vista nie chce wystartowac... dzieki z gory za wszelka pomoc!
lukam3a
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 10, 2009, 07:16:28 »

To musisz zamówić u nich płytki-jak na gwarancji to za darmo...zainstalujesz system i podczas startu nacisnij f8 po zainstalowaniu systemu uruchomic opcje NAPRAW KOMPUTER>FUJITSU SIEMENS RECOVERY
anonim201
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Listopad 15, 2009, 13:13:17 »

To musisz zamówić u nich płytki-jak na gwarancji to za darmo...zainstalujesz system i podczas startu nacisnij f8 po zainstalowaniu systemu uruchomic opcje NAPRAW KOMPUTER>FUJITSU SIEMENS RECOVERY
plytki sa platne a sprawdzajac to jakies 150 zl lub 36.50 euro i nic nie da, ze komp jest na gwarancji
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Listopad 16, 2009, 08:24:50 »

Witam

Aby usystematyzować dane:
1) "Nie dostalem zadnych plytek przy zakupie, ale obraz zrobilem sobie sam i zapisalem na dvd."
Zapisany został obraz dysku (który dysk?) czy tylko kopia plików?

2) "Mój problem polega na tym, że dziś rano zawiesił mi się Windows Vista", "A viste chce przywrocic dlatego ze wczesniej instalowalem xp na dysk bodajze E"
Czy po zainstalowaniu XP wszystko działało poprawnie? Instalacja XP nastąpiła przed problemami z Vistą czy po tych problemach?

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.096 sekund z 18 zapytaniami.