witam, mam ten sam problem.
Z tego co mi wiadomo (od pracownika M$) problem wywołuje proces audiodg.exe - który sam w sobie nic nie robi jednak służy do przesyłania danych między kartą muzyczną a "komputerem".
U mnie ten proces zżera tyle mocy ile się tylko da osiągając 100% pcu , trwa to może 5 minut co jakieś 20 minut.
Na przykład w grze Settlers komputer zwalnia stopniowo aż do całkowitego laga i po 5 minutach nasi żołnierze poruszają się z prędkością światła.
Wcześniej kontaktowałem się w tej sprawie z M$ , powiedziano mi że problem leży po stronie sterownika - i żebym skontaktował się z FSC...
Odpowiedź praconika FSC:
Esprimo Mobile v5545 ma jedynie limitowane wsparcie Windowsa 7, co powoduje iz niektore urzadzenia musza pracować za pomoca sterownikow Windows Vista. Nie gwarantujemy iz wszystko bedzie dzialalo pod '7' bez najmniejszych problemow.
Niestety nie ma innego sterownika do Windows 7 dla urzadzenia Conexant CX20549, nawet wydanego przez Conexant.Jedynym wyjsciem ktore mozemy zasugerowac jest albo instalacja Windowsa Vista, badz XP z ofcjanymi sterownikami.
tak więc ***a zbita...
Pracownik M$ miał zadzwonić do mnie wczoraj ew dziś - wciąż czekam. Mówił że są inne metody rozwiązania tego problemu (grzebanie w rejestrze oraz sterowniki nieoficjalne - jak sam stwierdził: ludzie mają z tym problemy bo dużo osób pisze o tym na forach...).
Gdy dowiem się czegoś nowego dam znać.
Może problem został rozwiązany ??