Maj 22, 2012, 20:06:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z ładowaniem Amilo Pi 2512  (Przeczytany 1186 razy)
scowl
Nowy użytkownik
*

« : Maj 05, 2009, 15:46:09 »

Witam.
Podczas normalnego użytkowania sprzętu pod stały podłączeniem ładowarki spada poziom naładowania baterii ze 100% na około 98%. System wyświetla informację że ładowarka jest podłączona lecz nie ładuje. Dopiero po ponownym uruchomieni notebooka oraz chwilowym odpięciu ładowarki  rozpoczyna się proces ładowania. Wykonałem test programem który jest zamieszczony na stronach Fujitsu - Siemens niestety program nie wykazał żadnych problemów przy testach. Został przeinstalowany system , upgrade biosu do najnowszej wersji oraz testy przeprowadzona na systemie oszczędności baterii oraz bez tej funkcji (funkcja bios-u). Dodatkowo stan poziomu naładowania baterii w dniu 24-03-2009 wynosiła 53497 mWh na chwilę obecną wynosi 44086 mWh (05-05-2009) przy bardzo oszczędnym ?traktowaniu? baterii.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 06, 2009, 08:01:16 »

Witam

Pełne naładowanie i pełne rozładowanie powinny zwiększyć pojemność. W kwestii braku ładowania proponuję kontakt z serwisem: 0801 300 100 - powinni pomóc.

Pozdrawiam

scowl
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Maj 06, 2009, 16:36:38 »

niestety pełne naładowanie oraz rozładowanie nie pomogło w niczym wręcz odwrotnie jeśli chodzi o pojemność
krótkotrwałe rozładowanie baterii obniża jej żywotność i nie powinno mieć miejsca?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Maj 07, 2009, 07:19:06 »

Witam

Stałe doładowywanie (bez pełnego rozładowania) po pewnym czasie zmniejsza zazwyczaj nieznacznie pojemność, pełne rozładowanie i naładowanie ponownie formatuje akumulator.

Pozdrawiam

scowl
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Maj 11, 2009, 09:46:09 »

kontaktowałem się już serwisem, sprzęt był wysyłany w odpowiedzi otrzymałem informację:
"Odpowiedź producenta była krótka i jednoznaczna: "jest to normalne
zachowanie komputera"
"Bardzo nam przykro, ale reklamację zmuszeni jesteśmy traktować jako
zamkniętą. Usterki Serwis nie potwierdził."
Pisałem o tym że przeprowadziłem testy za pomocą programu znajdującego się na stronie, że był dokonywany update biosu w odpowiedzi od serwis otrzymałem "zalecamy update biosu oraz wykonie testów programem znajdującym się na naszej stronie". Już nie wiem co mam sobie myśleć o podejściu serwisu do klienta...
Dołączam screenshot-a z dziś.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Maj 11, 2009, 12:14:58 »

Witam

A przy jakim poziomie naładowania zaczyna ładować? Czy też może bateria w notebook'u rozładowuje się do zera mimo podpięcia zasilacza?

Pozdrawiam

scowl
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Maj 11, 2009, 12:24:08 »

poziom naładowania zatrzymuje się na wartości 98-99 % nie występuje większe rozładowanie ani doładowanie, proces ładowania rozpoczyna się dopiero po chwilowym odłączeniu zasilacza sieciowego przy włączonym lub wyłączonym sprzęcie. wtedy dopiero następuje doładowanie do 100%.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.095 sekund z 18 zapytaniami.