Maj 22, 2012, 20:11:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z patchem do programu Shock Sensor Utility  (Przeczytany 1992 razy)
jabu74 - ekspert
Nowy użytkownik
*

« : Luty 14, 2009, 16:42:10 »

Witam

Mam problem z aplikacją FJSSDMN.exe (Shock Sensor Utility) - laptop FSC CELSIUS H250 T7300.
Zainstalowałem SP1 dla 32-bit vista buisness i konieczne było uaktualnienie wspomnianego programu patchem pobranym ze strony producenta.
Po zalogowaniu gdy system uruchamia tego exe-ka pojawia mi się okno "Otwieranie pliku - ostrzeżenie o zabezpieczeniach". Odznaczam znacznik "Zawsze pytaj przed otwarciem tego pliku" i klikam na "Uruchom". Wszystko się ładuje i jest cacy, ale po ponownym uruchomieniu laptopa i zalogowaniu znów pojawia mi się to okno (system nie pamięta, że zaznaczyłem by się nie pytał).

Wymieniono mi padający dysk i instalowałem windowsa od początku. Nie wiem co jest grane ponieważ wcześniej ze starym dyskiem nie miałem tego problemu. Dysk jest innej firmy niż oryginalny. Przed patchowaniem jest wszystko w porządku, a po potraktowaniu patchem nie pomaga nawet odnalezienie tego pliku na dysku i ręczne ustawienie czyli RMB->Właściwości->Zakładka "Ogólne"->Odblokuj->Zastosuj. W tym oknie jest komunikat: Zabezpiecznia: Ten plik pochodzi z innego komputera i może być zablokowany, aby pomóc w ochronie tego komputera". Po kliknięciu na "Odblokuj" znika ten komunikat, ale po powtórzeniu tych czynności (RMB->...) na nowo pojawia się ten komunikat i przycisk "Odblokuj" i tak można to powtarzać w nieskończoność.

Proszę o pomoc, albo najlepiej byłoby powiadomić producenta by zamiast łaty udostępnił gotową instalkę.

Pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2009, 08:57:32 »

Witam

Kwestia automatycznych zabezpieczeń systemu VISTA jest czasami sporym problemem, część ustawień można zmienić w konfiguracji, obawiam się jednak iż niektóre zachowania wymagają wypuszczenia dodatkowej poprawki do systemu.

"Shock Sensor Utility 2.0L20 - Licence Software" jest na
http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html
( http://support.fujitsu-siemens.de/Download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=781A66C4-663C-49DF-915F-EE73A722623B&OSID=DD13C337-8EFF-4CFB-A589-72971D7BCBCE&Status=True&Component=Shock%20Sensor )

Informacje na http://www.pc-ap.fujitsu.com/support/faq_lb/general/faq_system.html

Pozdrawiam

jabu74 - ekspert
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2009, 11:58:29 »

Witam

Znam tą stronę właśnie stamtąd pobierałem tego patcha.

Przypuszczanie nowa instalka tego programu (nie patch) rozwiązałaby ten problem

Wcześniej już miałem zainstalowane w takiej samej konfiguracji i nie było problemów, chyba że pobrałem jakieś nowe uaktualnienie windowsa które teraz bruździ.
Albo coś się pokaszaniło w tym kiepskim windowsie.

Pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Luty 17, 2009, 10:45:50 »

Witam

To nie jest update - to oprogramowanie należy wgrać na system bez wcześniejszych wersji Shock Sensor.

"
Shock Sensor Utility 2.0L20 also supports Windows Vista SP1 -
do not use this Sofwtare on a system where Shock Sensor Utility is already installed.
Please use Shock Sensor Update Utility ID: 1018196 - 2.0L10 -> 2.0L20 to update!
"

W przypadku jeśli winny jest system Vista - niestety trzeba będzie poczekać na kolejną poprawkę.
Pozdrawiam

jabu74 - ekspert
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Luty 20, 2009, 09:48:33 »

Poszło

Dziękuję
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.098 sekund z 18 zapytaniami.