Maj 22, 2012, 20:21:49 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problemy z FSC Scenic N320 (Procesor 2,66GHz, Płyta główna D1961,Ram 512mb)  (Przeczytany 3947 razy)
oizdob
Nowy użytkownik
*

« : Styczeń 24, 2009, 22:33:20 »

Jako ze jestem nowy na tym forum, to najpierw chciałem sie przywitać. Mrugnięcie
A teraz do rzeczy jakiś czas temu kupiłem komputer taki jak w temacie, niestety mam z nim problem.
Mianowicie komputer jak na swoje parametry działa dość ospale,mało tego czesto tak zamula że nie da się na nim pracować. A i jeszcze jedno dosyć szybko system siada, muszę robić reinstal  Niezdecydowany
Nie wiem czy to wszystko nie prze z to, że
zaraz po zakupie dołożyłem do niego stację FDD z czytnikami kart, i odwrotnie podpiąłem do USB1 wtyczkę od czytników. Załapałem ze coś jest nie tak bo nie mogłem uruchomić komputera, przy podłączaniu wtyczki od kabla zasilającego komputer słychać było jakby iskrzenie. Przepiąłem wtyczkę tak jak trzeba i komputer się uruchomił.
Pytanie czy coś się zjarało? czy płyta główna do wymiany? czy moze coś innego?
Pomóżcie  Płacz
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2009, 08:35:11 »

Witam

Biorąc pod uwagę aktualne wymagania nawet podstawowych programów użytkowych problemem może tu być mała ilość pamięci RAM - wystarczy że antywirus będzie miał duże wymagania i cały system zacznie się "mulić". Proponuję sprawdzić szybkość działania na "gołym" systemie, lub po dokupieniu pamięci RAM.

Pozdrawiam

oizdob
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2009, 12:03:28 »

Właśnie że dokładałem jeszcze 512mb pamięci (w sumie było 1 GB) i dalej było to samo.
A czy przez odwrotne założenie wtyczki mogło sie coś uszkodzić?
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 27, 2009, 08:57:01 »

Witam

Zawsze istnieje możliwość uszkodzenia płyty głównej, jednak w pierwszej kolejności skupił bym się na kwestii software

Pozdrawiam

oizdob
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Luty 08, 2009, 11:53:25 »

Witam po dłuższej przerwie  Mrugnięcie
Pozdrawiam szanownego admina  Język
Rzeczywiście miałeś rację problem był software-owy.
Przymulały programy antywirusowe i antyspywar-owe, zwłaszcza Spyware Doctor Niezdecydowany
Teraz chodzi bardzo przyzwoicie.

Niestety mam inny problem. Czasem czytnik kart przestaje działać, i muszę wtyczkę na płycie głównej przepinać w sąsiednie piny, czytnik znowu działa, ale po jakimś czasie jest to samo. I znowu przepinam i co ciekawe poprzednie gniazdo działa znowu do czasu.
Wygląda że coś jest uszkodzone na płycie głównej.
Pytanie brzmi co?
Pomóżcie
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Luty 09, 2009, 09:13:51 »

Witam

Najprawdopodobniej sterowniki

Pozdrawiam

oizdob
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Luty 15, 2009, 21:00:59 »

Witam. Niestety to nie sterowniki, ponieważ jest to czytnik plug&play (bez sterowników).
Pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2009, 09:02:58 »

Witam

Czytnik nie potrzebuje instalowania dodatkowych sterowników ponieważ korzysta z tych które są w systemie - proponuję je zaktualizować. Jeśli to nie pomoże to proponuję sprawdzić działanie na innym czytniku - ten może być "niedopracowany".

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.09 sekund z 18 zapytaniami.