Maj 22, 2012, 20:28:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Recovery i podczs instalacji "error script 873 (null)"  (Przeczytany 1597 razy)
mkiju87
Nowy użytkownik
*

« : Kwiecień 18, 2009, 10:51:35 »

Witam,

Jakiś czas temu kupiłem laptopa AMILO LI2735 po pierwszym włączeniu wypaliłem płytki (3DVD). i zostawiłem system po pewnym czasie postanowiłem sprawdzić jak system będzie mi chodził na win XP później linux (wielokrotna zmiana rozmiaru partycji systemow plikow...), ale że jestem wywrotny postanowiłem wrócić do visty i tu pojawia się problem.

Kiedy wkładam DVD r...1 wszystko uruchamia się w sprawnie przechodze przez menu "backup / restore data" itd. Aż do chodze do momętu w którym proces przywracania systemu powinien się zacząć i wtedy pojawia sie brzydkie okienko z błędem: "ERROR SCRIPT 873 : (null)".

I tu pytanie ode mnie czy spotkał się ktoś z czymś takim kiedyś (wiem ze spotkał na innych forach znalazłem takie watki ale bez rozwiazania problemu). Oraz jak sobie poradził. Dodam że mam Viste z programu MSDN AA i ona działa ale chciałbym jednak skorzystać z obrazów recovery.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 20, 2009, 07:28:05 »

Witam

Czy partycja Recovery była zmieniana/usuwana? Czy był instalowany jakiś inny system Vista?

Pozdrawiam

mkiju87
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 20, 2009, 15:05:23 »

Tak wcześniej instalowałem Ubuntu a następnie win XP, Wywaliłem partycje recovery z tego względu że nigdzie (w instrukcji) nie pisze ze ona ma być. Stwierdziłem że on tą partycje po prostu wypalił na płyty. I chyba tak zrobił. Próbowałem odpalić przez vboxa i na drugim kompie, jest to samo. Nie wiem czy to DVD 1 źle mi się, pojęcia nie mam. W każdym razie jak odpalam płytkę to mogę spokojnie przeglądać jej zawartość. Zainstalowałem ten system z innej płytki (dostałem na uczelni w programie MSDN AA) podając klucz z obudowy ale nie chce się aktywować. Zależy mi na nero.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 21, 2009, 10:05:21 »

Witam

Bez ukrytej partycji nie można uruchomić RECOVERY, w kwestii MSDN AA proponuję kontakt z Microsoft.

Pozdrawiam

mkiju87
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 21, 2009, 13:50:48 »

To ja nie rozumiem w takim razie po co tworzyć 3 DVD z jej zawartością. W instrukcji jest sformułowanie "Odtwarzanie systemu za pomocą samodzielnie utworzonych nośników" wiec nie może to być prawda. A wcześniej pisze zdanie "" jeśli w systemie pojawili się "nieproszeni goście" z sieci np. wirusy, wówczas należy sformatować dysk twardy i postawić system przy pomocy samodzielnie utworzonych nośników przywracania systemu." więc z całym szacunkiem ale niemożliwe jest by prawdą było że skoro mam płyty DVD to potrzebna mi jest partycja odzyskiwania.   
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.09 sekund z 18 zapytaniami.