tch
Nowy użytkownik
|
 |
« : Maj 21, 2009, 09:09:39 » |
|
Witam,
Posiadam Celsiusa Mobile H265. Mam problem z uruchomieniem logowania przez czytnik linii papilarnych. W jaki sposób można to uruchomić?
Pracuję na Vista 64bit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 21, 2009, 11:47:34 » |
|
Witam
W czym dokładnie tkwi problem?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2009, 13:02:07 » |
|
Problem w tym, że nie mogę uruchomić logowania wykorzystując czytnik linii papilarnych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2009, 13:04:46 » |
|
Inaczej jeszcze. Co muszę ustawić lub dodatkowo zainstalować abym mógł logować sie do systemu przez czytnik linii papilarnych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 21, 2009, 13:19:08 » |
|
Witam
Zgodnie z instrukcją obsługi należy: "Zainstalować załączone oprogramowanie Fingerprint"
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 21, 2009, 13:31:52 » |
|
Wszystkie sterowniki i oprogramowanie instalowałem z dostarczonej płytki "CD/DVD Drivers". Sterownik Fingerprint jest zainstalowany i w menadżerze urządzeń nie ma błędów. Jeśli jeszcze jakiś inny soft muszę zainstalować to proszę o informacje gdzie go znajdę. Łączyłem się z internetem i aktualizowałem wszystkie sterowniki. Sprawdzałem na stronie FSC ze sterownikami. Wspomniał Pan o instrukcji obsługi, zgadza się na stronie 24 podręcznika jest napisane Zainstalować załączone oprogramowanie "Fingerprint", tylko nigdzie go nie znalazłem oprócz tego sterownika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 22, 2009, 08:59:01 » |
|
Witam,
Znalazłem jakieś wyjaśnienia.Okazało się że jest jeszcze potrzebny soft Smartcase Logon+. I żeby było weselej firma Fujitsu-Siemens nie dostarcza go to takich modeli jak Celsius Mobile. Należy zakupić ten soft osobno. BRAWO!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 25, 2009, 08:39:12 » |
|
Witam
Celsius jest to "Stacja robocza" przeznaczona głównie dla firm które zazwyczaj mają już wdrożony system bezpieczeństwa. Odgórne dodanie oprogramowania, za które klient zapłaci w cenie laptopa a z którego nie skorzysta (ponieważ w firmie obowiązuje inne oprogramowanie), niepotrzebnie podnosi cenę sprzętu. Istnieje możliwość zakupu droższej wersji wraz z oprogramowaniem w zestawie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 25, 2009, 10:57:44 » |
|
Witam,
Dziękuję za informację.
Sugerowałem się tym że w modelu Lifebook E8240 takowy software jest dołączony. Będę musiał poszukać jakiś software.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 26, 2009, 07:26:35 » |
|
Witam,
Ponownie w sprawie czytnika i logowania się do Windows. Zainstalowałem następujące oprogramowanie DigitalPersona Personal 3.0 wersja dla Vista 64. Jednak podczas konfiguracji i próbie uruchomienia skanowania linii papilarnych otrzymuję informację: "fingerprint is not connected". W menadżerze urządzeń zainstalowany jest sterownik i nie zgłasza błędu. Proszę o informacje co jeszcze mam sprawdzić lub zainstalować.
Funkcja przewijania stron za pomocą czytnika działa.
Z poważaniem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2009, 09:14:21 » |
|
Witam
Aktualna wersja to 4.0 - proponuję sprawdzenie kompatybilności na stronie producenta i upgrade do nowszej wersji.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tch
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 16, 2009, 12:21:34 » |
|
Witam,
Zainstalowałem według porady wersję 4.0 lecz ciągle ten sam problem. Przeinstalowałem system na XP(32bit) i zainstalowałem Smartcase Logon+ ver 2.2.1 i logowanie z Printfingera działa.
Problem więc leży po stronie sterowników oraz dodatkowego oprogramowania dla Visty(64bit).
Pytanie moje, czy istnieje możliwość uruchomienia logowania do systemu przez Printfinger. Jeśli tak to co musiałbym zainstalować. Proszę o wymienienie nazwy oprogramowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|