Maj 22, 2012, 20:29:41 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SPALONA KARTA GRAFICZNA  (Przeczytany 1155 razy)
Levi
Nowy użytkownik
*

« : Luty 15, 2010, 13:07:39 »

Witam.
Posiadam laptopa fujitsu siemens amilo pa 2548.
Ostatnio spaliła mi się karta graficzna GeForce 8400M ( komputer podczas uruchamiania pika 3 razy - 1 długi sygnal i 2 krótkie, po czym jest black screen i dalej się nie uruchamia ) Jest to układ zintegrowany z płytą główną ( Socket S1 ). Gwarancja już się skończyła i muszę go oddać gdzieś do naprawy. I tutaj moje pytanie: Czy da się wymienić samą kartę graficzną? Czy konieczna będzie wymiana całej płyty głównej ? I ile mniej więcej może kosztować taka naprawa? Nie wiem jak to jest z tymi zintegrowanymi układami graficznymi i nie chcę, żeby zrobili mnie w bambusa w serwisie i zdarli kase.
Levi
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2010, 16:33:40 »

Witam ponownie
Dowiedziałem się już, że konieczna będzie wymiana całej płyty głównej. Dowiedziałem się również, że układ graficzny z serii GF8xxxM jest wadliwy i istnieje ryzkyko, że może on zawieźć po raz kolejny.. Zastanawiam się, czy nie kupić innej płyty głównej z innym układem graficznym, np z serii GF9xxxM. Nie wiem tylko, czy stare części będą do niej pasować, głównie chodzi mi o procek, bo z RAMem i HDD raczje nie powinno być problemu. Więc moje pytanie brzmi: Czy jest jakas płyta główna z gniazdem Socket S1 i układem graficznym serii GF 9xxxM? I ile ewentualnie takowa kosztuje?
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.08 sekund z 18 zapytaniami.