Maj 23, 2012, 02:17:19 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: system nie widzi karty Wifi-esprimo mobile V5535  (Przeczytany 11434 razy)
stypol
Nowy użytkownik
*

« : Październik 28, 2008, 21:31:35 »

witam,
kupiłem komputer fujitsu siemens espimo mobile V5535 i po zaistalowaniu z płyty sterowników system ( kupiłem nowy XP home edition) nie widzi karty Wifi.

Co powienienem zrobic?

dzieki za pomoc
S.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2008, 08:26:36 »

Witam

Na początek proponuję zaktualizować sterowniki ze strony http://www.fujitsu-siemens.com.pl/support/downloads.html

Pozdrawiam

stypol
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 23:05:25 »

niestety to nie działa, zaktualizowałem sterowniki i nadal nie widze karty sieci bezprzewodowej.
Co jeszcze mogę zrobic?

dziękuję,
S.
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2008, 08:07:28 »

Witam
W jakim sensie "nie widzi"?
- jest zainstalowana, ale nie działa: w modelu V5535  karta Wi-Fi załączana jest kombinacją klawiszy Fn i F1 (narysowana antena).
- nie jest poprawnie wykrywana w menadżerze urządzeń: sprawdzić poprawność instalacji sterowników
- nie ma jej w menadżerze urządzeń: sprawdzić w specyfikacji czy zakupiony notebook ma wbudowaną taką kartę
- można jeszcze sprawdzić ustawienia BIOS (niestety nie mam przy sobie tego modelu, więc nie jestem w stanie podać które to mogą być ustawienia)

Pozdrawiam

monterplus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2008, 07:56:39 »

Witam
Mam podobny problem  w laptopie "ESPRIMO Mobile V5505".
Zainstalowałem  system XP , włączyłem automatyczną  instalację sterowników po której zadziałało wszystko prócz karty WiFi tzn. menedżer urządzeń  pokazuje konflikt - żółty wykrzyknik   w pozycji   "kontroler ethernet".( karta przewodowa działa prawidłowo)
Próbowałem  ponownie zainstalować sterownik  , system wykrywa nowy sprzęt  czyli kontroler ethernet następnie wyszykuje sterowniki z oryginalnej płyty  po czym pojawia się komunikat  że wystąpił błąd podczas instalacji i sprzęt nie będzie działał poprawnie (  jako tako  nie widać żeby system odnalazł  prawidłowy sterownik na płycie instalacyjnej )
Próbowałem też online  zainstalować aktualizacje z waszej strony  , ale  instalator nie wykrył żadnych dostępnych aktualizacji.
Nie jestem pewny jaka karta sieciowa jest fabrycznie zabudowana  w komputerze , na kartonie z komutera pisze tylko  : AHEROS b/g.
Jeszcze jedno w BIOSIE WiFi jest włączone - ENABLE , nie mogę znaleźć  jednak nazwy karty i typu Biosie  , czy powinna tam być ?
Zadaję sobie pytanie czy to nie jest wada sprzętu ? Może karta WiFi  jest inna niż ta  do której są sterowniki na płycie instalacyjnej ?
Do kogo mam się zwrócić o pomoc , do serwisu ?, oddać sprzęt do sklepu ?
Pozdrawiam

admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Listopad 27, 2008, 10:38:58 »

Witam

Proponuję zainstalować sterowniki Atheros dostarczone na płycie ze sterownikami (najprawdopodobniej przy automatycznej instalacji instalują się niekompatybilne sterowniki Intel)). Do sprawdzenie podzespołów proponuję np. Everest.

Pozdrawiam

monterplus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 27, 2008, 11:36:06 »

Problem polega na tym, że  nie mogę odnaleźć sterowników atheros  dla tego modelu .
Jeśli taki  sterownik istnieje proszę o link.
Z góry dzieki  Uśmiech
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Grudzień 01, 2008, 08:15:57 »

Witam

... Do sprawdzenie podzespołów proponuję np. Everest.

Pozdrawiam

salwadordali
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 05, 2008, 02:15:13 »

po 2 dniach walki z tym samym problemem na v5505 , podaje linki do sterów....z innych stron  sciągalem to nie działały..wreszcie znalazłem

http://www.driversdown.com/drivers/ATHEROS-AR5xxx-Wireless-LAN-Driver-7.6.1.122-Windows-Vista(32-64)-XP(32-64)-2000_86733.shtml
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Grudzień 08, 2008, 08:29:33 »

Witam

Dziękuję za umieszczenie linku, z informacji które posiadałem wynikało iż sterowniki umieszczone są na płycie - widocznie muszę zaktualizować swoje dane.

Pozdrawiam

rklimski
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Grudzień 10, 2008, 20:35:45 »

A który ze sterowników wybrać do modelu Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5505 T3200 ? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2008, 09:07:47 »

Witam

Sterownik intela do: Intel? PRO/Wireless 3945 ABG lub Intel? PRO/Wireless 4965 AGN.
Sterowniki znajdują się na http://www.fujitsu-siemens.com.pl

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.102 sekund z 18 zapytaniami.