stypol
Nowy użytkownik
|
 |
« : Październik 28, 2008, 21:31:35 » |
|
witam, kupiłem komputer fujitsu siemens espimo mobile V5535 i po zaistalowaniu z płyty sterowników system ( kupiłem nowy XP home edition) nie widzi karty Wifi.
Co powienienem zrobic?
dzieki za pomoc S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stypol
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 23:05:25 » |
|
niestety to nie działa, zaktualizowałem sterowniki i nadal nie widze karty sieci bezprzewodowej. Co jeszcze mogę zrobic?
dziękuję, S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2008, 08:07:28 » |
|
Witam W jakim sensie "nie widzi"? - jest zainstalowana, ale nie działa: w modelu V5535 karta Wi-Fi załączana jest kombinacją klawiszy Fn i F1 (narysowana antena). - nie jest poprawnie wykrywana w menadżerze urządzeń: sprawdzić poprawność instalacji sterowników - nie ma jej w menadżerze urządzeń: sprawdzić w specyfikacji czy zakupiony notebook ma wbudowaną taką kartę - można jeszcze sprawdzić ustawienia BIOS (niestety nie mam przy sobie tego modelu, więc nie jestem w stanie podać które to mogą być ustawienia)
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
monterplus
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2008, 07:56:39 » |
|
Witam Mam podobny problem w laptopie "ESPRIMO Mobile V5505". Zainstalowałem system XP , włączyłem automatyczną instalację sterowników po której zadziałało wszystko prócz karty WiFi tzn. menedżer urządzeń pokazuje konflikt - żółty wykrzyknik w pozycji "kontroler ethernet".( karta przewodowa działa prawidłowo) Próbowałem ponownie zainstalować sterownik , system wykrywa nowy sprzęt czyli kontroler ethernet następnie wyszykuje sterowniki z oryginalnej płyty po czym pojawia się komunikat że wystąpił błąd podczas instalacji i sprzęt nie będzie działał poprawnie ( jako tako nie widać żeby system odnalazł prawidłowy sterownik na płycie instalacyjnej ) Próbowałem też online zainstalować aktualizacje z waszej strony , ale instalator nie wykrył żadnych dostępnych aktualizacji. Nie jestem pewny jaka karta sieciowa jest fabrycznie zabudowana w komputerze , na kartonie z komutera pisze tylko : AHEROS b/g. Jeszcze jedno w BIOSIE WiFi jest włączone - ENABLE , nie mogę znaleźć jednak nazwy karty i typu Biosie , czy powinna tam być ? Zadaję sobie pytanie czy to nie jest wada sprzętu ? Może karta WiFi jest inna niż ta do której są sterowniki na płycie instalacyjnej ? Do kogo mam się zwrócić o pomoc , do serwisu ?, oddać sprzęt do sklepu ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 27, 2008, 10:38:58 » |
|
Witam
Proponuję zainstalować sterowniki Atheros dostarczone na płycie ze sterownikami (najprawdopodobniej przy automatycznej instalacji instalują się niekompatybilne sterowniki Intel)). Do sprawdzenie podzespołów proponuję np. Everest.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
monterplus
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 27, 2008, 11:36:06 » |
|
Problem polega na tym, że nie mogę odnaleźć sterowników atheros dla tego modelu . Jeśli taki sterownik istnieje proszę o link. Z góry dzieki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 01, 2008, 08:15:57 » |
|
Witam
... Do sprawdzenie podzespołów proponuję np. Everest.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 08, 2008, 08:29:33 » |
|
Witam
Dziękuję za umieszczenie linku, z informacji które posiadałem wynikało iż sterowniki umieszczone są na płycie - widocznie muszę zaktualizować swoje dane.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rklimski
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 10, 2008, 20:35:45 » |
|
A który ze sterowników wybrać do modelu Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5505 T3200 ? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2008, 09:07:47 » |
|
Witam Sterownik intela do: Intel? PRO/Wireless 3945 ABG lub Intel? PRO/Wireless 4965 AGN. Sterowniki znajdują się na http://www.fujitsu-siemens.com.plPozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|