kamil tr
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 19, 2010, 20:16:23 » |
|
Ja mam amilo 1718 i niestety też się mocno grzeje. Przy czym wentylator chodzi cały czas, a w przeciwieństwie do autora wątku życzyłbym sobie, żeby tak nie było.
Kiedy odpalam kompa, to dosłownie po 3-4 min. nawet kiedy jest obciążony wyłącznie aplikacjami "infrastrukturalnymi" a procek chodzi na poziomie kilku-kilkunastu procent, już po tak krótkim czasie temp. rdzeni przekracza 30* i włącza się wentylator. Obciążony na poziomie 70 parę-80 parę procent osiąga temp. rdzeni 66-70*, a HD0 40*, TEMP1 71*, TEMP2 55* i tak trzyma.
Wentylator jest głośny nawet w opcji SILENT, a NORMAL nawet nie wspominam. Również zasilacz się bardzo grzeje i to mnie zaniepokoiło już w dniu zakupu, ale w sklepie powiedziano mi, że to normalne. Może i to normalne w laptopach F-S, ale szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie miałem tak gorącego ani głośnego laptopa.
Oczywiście rozkręcałem go i sprawdzałem stan elementów chłodzenia, ale nie było czego odkurzać bo w środku nie było żadnego syfu ani paprochów, na co miałem nadzieję - piękna czysta ruda miedź. Więc mimo że nie przekracza tej temp. 70* na rdzeniach, a wyłączył się w czasie ponad 3 lat używania może z 10 razy, nie więcej, to też go nie polecam.
|