Maj 23, 2012, 02:19:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Temperatura esprimo mobile v6515  (Przeczytany 2588 razy)
mily
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 22, 2009, 12:03:09 »

Witam!!

Kupiłem nowego laptopa jak w temacie. Mam temperaturę na procku 70 st. Nie podoba mi się ta temperatura chcę żeby temperatura była w okolicy 50 stopni. Jest jakis programik żeby ją zbić, tzn. żeby wentylator chodził cały czas??
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2009, 07:26:31 »

Witam

Podana temperatura jest temperaturą pracy "w stresie" (pod silnym obciążeniem), czy temperaturą działania systemu bez załączonych innych programów?

Pozdrawiam

essex
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2009, 17:45:09 »

Witam!mam  esprimo v6515 od kilku miesięcy.co jakiś czas się wiesza,czasem raz na tydzień,czasem 2-3 razy dziennie.ostatnio zarknąłem na temperaturę procesora.nieobciążony ma 65=70stopni,obciążony sięga 81-82 stopni.czy to normalne temperatury w tym modelu?nigdy nie miałem tak"gorącego"komputera:-)
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2009, 08:38:01 »

Witam

Temperatury stosunkowo wysokie, ale jeszcze nie tragiczne. Wysokie temperatury pracy nie stanowią dużego problemu pod warunkiem ze notebook się nie zawiesza. Jeśli notebook się zawiesza to proponuję przeczyścić wentylatory i radiatory - możliwe ze tor chłodzenia jest zapchany.

Pozdrawiam

RoMaN
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 10, 2010, 20:28:05 »

Witam.
Mam właśnie taki laptop (fujitsu-siemens esprimo mobile v6515) i absolutnie go nie polecam. Żałuję, że dałem się namówić właśnie na fujitsu-siemens. Cena nieadekwatna do "wyposażenia". Od samego początku bardzo się grzeje, często zawiesza, wolno pracuje a o baterii to lepiej nie mówić - tragedia, bardzo słaba karta sieciowa. Po niespełna roku lekkiej pracy bateria trzyma max. 10 minut, gdy wskaźnik naładowania jest w połowie nagle laptop się wyłącza - po prostu wielka kicha cały ten laptop. Odradzam.
kamil tr
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 19, 2010, 20:16:23 »

Ja mam amilo 1718 i niestety też się mocno grzeje. Przy czym wentylator chodzi cały czas, a w przeciwieństwie do autora wątku życzyłbym sobie, żeby tak nie było.

Kiedy odpalam kompa, to dosłownie po 3-4 min. nawet kiedy jest obciążony wyłącznie aplikacjami "infrastrukturalnymi" a procek chodzi na poziomie kilku-kilkunastu procent, już po tak krótkim czasie temp. rdzeni przekracza 30* i włącza się wentylator. Obciążony na poziomie 70 parę-80 parę procent osiąga temp. rdzeni 66-70*, a HD0 40*, TEMP1 71*, TEMP2 55* i tak trzyma.

Wentylator jest głośny nawet w opcji SILENT, a NORMAL nawet nie wspominam. Również zasilacz się bardzo grzeje i to mnie zaniepokoiło już w dniu zakupu, ale w sklepie powiedziano mi, że to normalne. Może i to normalne w laptopach F-S, ale szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie miałem tak gorącego ani głośnego laptopa.

Oczywiście rozkręcałem go i sprawdzałem stan elementów chłodzenia, ale nie było czego odkurzać bo w środku nie było żadnego syfu ani paprochów, na co miałem nadzieję - piękna czysta ruda miedź.
Więc mimo że nie przekracza tej temp. 70* na rdzeniach, a wyłączył się w czasie ponad 3 lat używania może z 10 razy, nie więcej, to też go nie polecam.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.103 sekund z 18 zapytaniami.