Maj 23, 2012, 02:31:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wiecznie "wciśnięty" skrót WinKey+F na amilo pi2530 (vista)  (Przeczytany 1686 razy)
szmindorf
Nowy użytkownik
*

« : Grudzień 10, 2008, 16:19:40 »

Witam serdecznie!

Problem który przeszkadza normalnie użytkowac mojego notebooka:

kupiony w 2008 roku w kwietniu amilo pi 2530 z obowiązkową Vistą

od samego początku,
po włączeniu systemu, w zależności od "humoru" wyskakują okienka WinKey+F - wyszukiwanie. Czyli pracę zaczynamy od wyłączania okienek, których może byc jedno, wcale, ale i np. 50.

Podobnie,
po uruchomieniu Worda, Excela, Notatnika, Realplayera czy WinMediaPlayera, czy Mozilli Firefoxa i pewnie jeszcze paru innych programów,
podobna sekwencja klawiszy uruchamiana jest z automatu, jeśli ma się szczęście, po 20 minutach pracy, czasem w ogóle, lecz jeśli się już pojawi, to może kompletnie uniemożliwic pracę.

Ja pracuję przynajmniej w Internecie w ten sposób, że podaję do okienka (w mozilli na dole) sekwencję np. "zzzzzz" do wyszukania i daje mi na chwilę spokój.
Gorzej w takim Excelu, w którym muszę zadac mu wyszukiwanie, później przełączyc okna,  dopiero wrócic do Excela i pracowac dalej.
Czasami, jak w WMplayerze, nic się nie da zrobic aby zamknąc okienko, bodajże "dodaj do biblioteki multimediów" (zamiast wyszukiwania, którego tam nie ma), wtedy tylko ctrl ald del działa poprawnie.

i to tyle. Zamierzam oddac kompa na gwarancję, choc jest to błąd systemu Vista, jak sądzę.... Dodatkowo będę w kraju krótko i nie wiem, czy w 10 dni (z Bożym Narodzeniem włącznie) będą w stanie mi pomóc....

btw - też nie mam polskiego "c" i jakos tłumaczenia tu zawarte mi nie pomogły. Ale próbowac będę.

Dziękuję z góry za każdą radę!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 21:06:48 wysłane przez szmindorf » Zapisane
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2008, 09:21:13 »

Witam

Gdyby mi się trafił taki egzemplarz od razu trafił by do wymiany/zwrotu/serwisu - notebook ma działać stabilnie, a takie zachowanie na pewno nie jest standardowe. Ponieważ dzieje się tak od początku (nie było ingerencji użytkownika, wprowadzanych żadnych zmian, wirusów, ...) - pozostaje wyłącznie serwis.

Pozdrawiam

szmindorf
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 12, 2008, 09:20:33 »

Drogi Adminie!

po pierwsze,
Podziwiam pracę, jaką Pan robi, "ludzie z vistą" (brzmi jak jakie choróbsko, prawda?Mrugnięcie potrzebują otuchy bardziej niż inni Mrugnięcie

Nie mogąc posiedzieć się z radości, zawiadamiam, że mój egzemplarz amilo chyba jest już ok. Uśmiech

Od 2 dni nie pojawił mi się żaden z powyżej opisanych symptomów!
Okazuje się (choć brzmi to nieprawdopodobnie - na prawdę mam tego kompa od kwietnia 2008), że jedyna "naprawa" która to wszystko odkręciła, to wykluczenie skrótu Alt C z tego idiotycznego Ati Catalyst Controll Center - poprzednio uruchamiającego się przy próbie napisania polskiego "ć". Faktycznie wystarczyło wejść tam w Hotkeys Manager i odznaczyć ten skrót, zrestartować i po kłopocie. Już mi nic nie wyskakuje w żadnym z programów!

Do wszelkich programistów - przeczytajcie, co ja miałem za jazdę przez pół roku z powodu głupiego "ć" - niekompatybilność hotkeya z Ati wpływała na działanie każdego innego programu...... w pale się nie mieści.

Btw - jakbym był w Polsce, w drugim tygodniu zaniósłbym kompa do kumpla IT, ale siedzę w Italii, kumpli IT brak....

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.097 sekund z 18 zapytaniami.