Maj 23, 2012, 02:32:10 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Uruchomiono nową stronę http://akcesoria.fujitsu-shop.pl - zapraszamy!?wyszukiwanie zaawansowane
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wi-fi nie działa (Amilo li 2727)  (Przeczytany 5988 razy)
michal_1358
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 21, 2008, 21:18:11 »

Mam Amilo Li 2727,  win Viste home Basic i kartę siec. Atheros AR5007EG.
Widziałem inne tematy związane z wifi, ze sie nie wlacza ale mieli oni reinstalacje systemu, kombinacje z partycajmi itd. Ja po prostu po włączeniu kompa próbuje fn+f1 i działa i Nic ;/ nic z nim nie kombinowałem, nie reinstalowalem,

tak po prostu działało bez zarzutu aż nagle nie działa. o co chodzi i co mam zrobić? Zainstalowałem tego Launch Managera (od nowa chyba) i nic nie pomogło  Co? Niezdecydowany  Niezdecydowany
P.S.
W diagnostyce windowsa pisze:
Włącz funkcję sieci bezprzewodowej
w tym celu użyj przełącznika, znajdującego się zwykle z przodu komputera, lub kombinacji klawiszy funkcji

O.o
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2008, 08:20:21 »

Witam

Najprawdopodobniej po automatycznym zainstalowaniu jednej z poprawek systemu Windows coś się "pomieszało" - niestety jest to tak bardzo indywidualne że może jeszcze nie być żadnego rozwiązania tego problemu i trzeba sprawdzić samemu różne możliwości (sprawdzenie przypisania klawiszy funkcyjnych, reinstalacja sterowników, w ostateczności format i instalacja systemu na nowo).

Pozdrawiam

michal_1358
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 08, 2009, 22:42:33 »

Witam

Laptopa dostałem z powrotem z serwisu, wymienili dysk i jest ok.  Teraz kiedy włączam Viste wciskam Fn+f1 i wi-fi działa,
ale gdy włączam system pojawia się dymek że są nowe aktualizacje a dokładniej 3. w jednej z nich jest napisane że jest poprawka która się nazywa ,,Atheros Communications Inc. -Network - AtherosAR5007EG Wireless Network Adapter"
Niewiem czy mam ją zainstalować? Zdaje mi się że poprzednio (przed zmianą dysku) ta poprawka zainstalowała się automatycznie (i to chyba przez nią Wi-fi nie działało więc) jest lekko wadliwa. To czy mam ją zainstalować, czy lepiej nie ryzykować że znów Fn+f1 nie będzie działało ?  Co? ;/

Pozdrawiam
admin
Administrator
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 09, 2009, 13:43:57 »

Witam

proponuje zainstalować najnowsze sterowniki ze strony Atheros i sprawdzić ponownie czy pojawi się poprawka.

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.098 sekund z 18 zapytaniami.